Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACL îi cere demisia lui Ponta şi retragerea din cursa prezidenţială

ACL 3

ACL îi solicita premierului Victor Ponta sa-şi prezinte demisia şi sa renunţe la candidatura la prezidenţiale din cauza problemelor în justiţie ale apropiaţilor acestuia, potrivit purtatorului de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, ea acuzând PSD ca are abordari care nu au legatura cu statul de drept.

"Dat fiind faptul ca ACL constata ca PSD este confruntat cu un val de cazuri de suspiciuni de corupţie în rândul oamenilor sai de încredere, îi solicitam lui Victor Ponta, foarte clar, foarte ferm, sa-şi dea demisia din calitatea de prim-ministru al României şi sa renunţe la candidatura pentru Preşedinţia României. ACL considera ca este necesar ca un semn de respect faţa de societatea româneasca, şi ca un minim de bun simţ pe care premierul ar trebui sa-l mai aiba", a declarat Gorghiu, potrivit Mediafax.
Ea a menţionat ca luni şi marţi au fost prezentate doua "dovezi de împiedicare a justiţiei" prin faptul ca în plenul Camerei Deputaţilor nu s-a putut încuviinţa arestarea preventiva a deputatului Ion Diniţa, iar în Comisia juridica a fost amânata, marti, decizia în cazul deputatului Ioan Adam.
"Au fost abordari din partea PSD care nu au niciun fel de legatura cu statul de drept şi cu libertatea ca justiţia sa-şi faca treaba. Vorbesc de tergiversarea unor solicitari venite din partea DNA, cu privire la doi deputaţi pe care PSD cu mare încapaţânare îi protejeaza", a declarat Gorghiu.
Purtatorul de cuvânt al PNL a menţionat ca nu susţine ca parlamentarii în cauza nu se bucura de prezumţia de nevinovaţie, însa Camera Deputaţilor doar "faciliteaza" ca solicitarile DNA sa ajunga în faţa unei instanţe competente.
De asemenea, ea a menţionat ca PSD "blocheaza sistemul de justiţie" prin cazurile tergiversate atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.
"În condiţiile în care Victor Ponta este înconjurat de o mulţime de oameni care sunt suspectaţi de DNA, de constituirea unei adevarate reţele infracţionale care savârşeşte grave fapte de corupţie, îi solicitam lui Victor Ponta sa-şi dea demisia pentru a nu afecta şi mai mult imaginea României. Sa nu sfideze justiţia şi sa vina la vot, atunci când votul pe solicitarile privitoare la parlamentarii PSD se vor desfaşura în Parlament", a mai afirmat Gorghiu.
Purtatorul de cuvânt al PNL i-a mai solicitat preşedintelui PSD sa-şi convinga colegii sa voteze la vedere în favoarea solicitarilor formulate de procurori şi sa asigure prezenţa la şedinţa de plen.
"Faptul ca PSD este în continuare un partid nereformat şi corupt poate afecta şansele României de a ramâne un stat de drept (...) Astazi îi cer lui Victor Ponta sa-i convinga pe ceilalţi parlamentari ai PSD sa faca acelaşi gest pe care l-a facut Hrebenciuc, un gest de normalitate, şi anume sa-i puna şi pe Ecaterina Andronescu şi pe deputatul Adam şi pe ceilalţi sa-şi dea demisia", a precizat Gorghiu.
Întrebata cum crede ca ar putea sa renunţe Ponta la candidatura la alegerile prezidenţiale, Gorghiu a spus: "O candidatura nu ţine doar de o hârtie, în general ţine de un gest politic pe care îl faci. Victor Ponta poate sa anunţe urmatorul lucru: «Eu am o dificultate majora în a fi un candidat credibil care sprijina justiţia, pentru ca în spatele meu sunt zeci de pesedişti suspectaţi de corupţie. Astazi, de exemplu, am savârşit una dintre cele mai mari ingerinţe în justiţie spunând în declaraţiile catre presa ca domnul Şova nu trebuie arestat, pentru ca dânsul a vrut doar, nu ştiu ce a vrut, sa fie preşedinte de partid». Dar textual, premierul şi candidatul la preşedinţie a spus foarte clar cine trebuie arestat sau nu trebuie arestat în România".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.