Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acoperişul Arenei Naţionale respectă normele de incendiu

Acoperişul Arenei Naţionale respectă normele în caz de incendiu. Cel puţin aşa reiese dintr-un raport al experţilor Inspectoratului de Stat în Construcţii, obţinut în exclusivitate de jurnaliştii Ştirilor TVR. Verificările au fost realizate la solicitarea Ministerului Dezvoltării. Cu toate acestea, arena de 200 de milioane de euro rămâne în continuare închisă. Pompierii mai aşteaptă documente de la constructor, iar primăria nu îşi asumă redeschiderea arenei fără să aibă avizul ISU.

Inspectoratul de Stat în Construcţii a verificat stadionul Arena Naţională. Inclusiv acoperişul mobil. Potrivit expertizei tehnice, copertina respectă criteriile de securitate la incendiu. Raportul inspectoratului spune negru pe alb că materialele corespund:

- nivelului de performanţă admis în ceea ce priveşte caracteristicile de reacţie la foc prevăzute în proiect

- utilizării din punct de vedere al securităţii la incendiu

- nu prezintă, chiar în caz de aprindere, risc pentru utilizatori

De asemenea, arderea membranei nu afectează structura metalică de susţinere şi prezintă siguranţă pentru utilizatori, susţin inspectorii în construcţii. Arena Naţională a costat Primăria Capitalei 748 milioane de lei.

După 4 ani în care pe stadion au fost peste o sută de evenimente, primăria l-a închis, în urma tragediei de la Colectiv. Cât timp a funcţionat, nu a avut autorizaţie de la ISU. Deocamdată raportul Inspectoratului de Stat în Construcţii nu a ajuns la pompieri. Actualul primar general al Capitalei, Răzvan Sava, a cerut un audit tehnic şi financiar cu privire la modul în care s-a realizat acest contract, spun cei de la TVR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.