Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acord la Ischia între G7 şi giganţii Internetului în vederea blocării propagandei teroriste online

G7

Statele membre ale Grupului Celor Şapte (G7) şi giganţii Internetului s-au pus de acord asupra unui plan vizând să blocheze conţinuturi online cu caracter ”terorist”, a anunţat vineri ministru italian de Interne Marco Minniti, a cărui ţară deţine în prezent preşedinţia Grupului, relatează AFP.

Reprezentanţi ai Google, Facebook şi Twitter şi miniştrii de Interne ai statelor membre G7 s-au întâlnit joi şi vineri la Ischia, în sudul Italiei. Ei au luat decizia ”de a pune în aplicare împreună” un plan de acţiune vizând să blocheze ”conţinuturi cu caracter terorist”, a anunţat în faţa presei Marco Minniti, ministrul italian de Interne. ”Este prima oară” când statele din cadrul G7 şi reprezentanţi ai principalilor operatori de Internet şi reţele de socializare se aşează la aceeaşi masă, şi-a exprimat satisfacţia Minniti, subliniind că Internetul ”a fost un mijloc de recrutare, antrenare şi radicalizare important al combatanţilor străini”.

”Întâlnirea cu operatorii de Internet a fost mai mult decât mulţumitoare”, a continuat Minniti, deplângând faptul că organizaţia Statul Islamic circulă pe Internet ”ca un peşte în apă”.

”Este sarcina autoritlor conţinuturilor, guvernelor şi societăţii civile să facă în aşa fel încât Internetul să fie din nou un vector al păcii”, a declarat la rândul său omologul său francez Gérard Collomb.

”Trebuie să facem mai mult”, a subliniat, de asemenea, Elaine Duke, secretarul american însărcinat cu Securitatea Internă, mulţumind marilor reţele de socializare pentru colaborarea lor.

Căderea oraşului Rakka, fieful grupării Statul Islamic în Siria, ”este o înfrângere militară foarte dură, dar asta nu înseamnă că această grupare nu mai există”, a avertizat Minniti. Această reuniune G7 a început vineri dimineaţa, iar primele discuţii au fost consacrate ameninţării reprezentate de combatanţii străini fugari după căderea mai multor bastioane jihadiste atât în Irak, câr şi în Siria. ”Am înfruntat în detaliu activităţile de prevenţie şi am discutat în primul rând despre cum să luptăm împotriva întoarcerii combatanţilor străini” în ţările lor de origine, a precizat ministrul italian.

”Am decis să culegem împreună informaţiile şi să le împărtăşim”, a precizat el. După eliberarea oraşului Rakka, lumea este îngrijorată de soarta celor 25.000 până la 30.000 de combatanţi străini - dintre care 5.000 provenind din Europa - care formează un contingent susceptibil să se răspândească pe întregul mapamond, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.