Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acordul nuclear iranian este 'stânjenitor' pentru SUA, afirmă Trump

SUA vs Iran

Acordul nuclear încheiat cu Iranul este 'unul dintre cele mai rele la care SUA au participat vreodată' şi este 'stânjenitor', a afirmat marţi preşedintele american Donald Trump la tribuna Adunării Generale a ONU, relatează AFP. 'Nu putem să lăsăm un regim ucigaş să continue activităţi destabilizatoare (...) şi nu putem să respectăm un acord dacă el serveşte la acoperirea unei eventuale creări a unui program nuclear', a declarat Donald Trump, calificând Iranul 'stat necinstit' şi 'dictatură coruptă'.

Preşedintele american a promis să denunţe acordul din 2015 încheiat între Teheran şi marile puteri - între care SUA - pentru a controla programul nuclear iranian. 'Acordul cu Iranul este una dintre cele mai rele şi părtinitoare tranzacţii în care SUA au intrat vreodată. Sincer, acest acord este stânjenitor pentru SUA şi nu cred că nu o să mai auziţi despre asta. Credeţi-mă', a avertizat Donald Trump, fără a-şi dezvălui clar intenţiile.

Preşedintele american urmează să informeze la 15 octombrie Congresul în legătură cu respectarea angajamentelor de către Teheran, în baza evaluării Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA). Mai multe indicii sau declaraţii sugerează că Donald Trump nu a putut certifica faptul că Iranul respectă acordul, ceea ce ar deschide calea pentru o restabilire a sancţiunilor de către Congres. 'Este timpul ca lumea întreagă să ni se alăture pentru a cere ca guvernul iranian să nu mai semene moartea şi distrugere', a spus Donald Trump, care a criticat 'activităţile destabilizatoare' ale Teheranului în regiune, conform Agerpres.

'Guvernul iranian a transformat o ţară bogată, cu o mare istorie şi cultură, într-un stat necinstit din punct de vedere economic şi ale cărui exporturi sunt în principal violenţa, baia de sânge şi haosul', afirmat Trump în primul său discurs rostit în faţa Adunării Generale a ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.