Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piedone si UNICEF, actiune importanta pentru adolescenti in sectorul 4

Primarul Cristian Popescu – Piedone a inaugurat vineri Centrul de Resurse pentru Adolescenţi din Sectorul 4, situat în șos. Berceni nr. 12 A. ​Invitatul special al evenimentului a fost doamna Sandie Blanchet, reprezentant UNICEF în România.

​Cu acest prilej a fost lansat, în premieră la nivelul Capitalei, programul „Oportunităţi pentru Adolescenţi”, prin intermediul căruia tinerii cu vulnerabilitate socială pot beneficia suport psihologic, consiliere în carieră şi în vederea dezvoltării personale, cu oportunităţi în a contribui la o societate incluzivă, ajutând astfel la îmbunătăţirea abilităţilor lor noncognitive.

​Categoria de vârstă căreia i se adresează este reprezentată de adolescenţii cu vulnerabilităţi sociale, peste 1.700 de adolescenţi, fete şi băieţi, cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, urmând să aibă acces la un pachet de servicii integrate, care să le garanteze oportunități egale și condiții adecvate de integrare în societate.

​Pentru contribuţia în demararea acestui program, Primarul Cristian Popescu – Piedone a fost onorat să îi acorde doamnei Sandie Blanchet titlul de Cavaler al Civismului, distincţie onorifică care recompensează implicarea în dezvoltarea comunităţii locale a Sectorului 4.

„Atunci când iau decizii referitoare la copii și adolescenți, instituţiile, organizaţiile, toţi adulţi implicaţi în lucrul cu adolescenții și familia sau alți adulți care au grijă de ei, trebuie să se gândească în primul rând la ceea ce este mai bine pentru copii şi să acţioneze în acest sens. Statul este obligat să facă totul, în măsura posibilităţilor pe care le are, pentru a asigura respectarea acestor drepturi. Copiii de astăzi sunt foarte inteligenţi. Pentru a-i putea convinge de ce trebuie să se ferească, trebuie să ne educăm pe noi, în primul rând. Trebuie să încearcăm să privim lumea prin ochii lor!

Trebuie să le inspirăm conştienţa perespectivei, să le explicăm că nu trebuie să trăiască doar în prezent, pentru că asta îi face vulnerabili. Trebuie conştientizaţi că au un viitor care depinde numai de ei.

Doresc să îi felicit pe iniţiatorii acestui proiect, mulţumind UNICEF ROMÂNIA, iar pe părinţi şi dascăli îi asigur că voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a le oferi copiilor lor şcoli sigure şi programe menite să sprijine dezvoltarea corespunzătoare a tinerilor”, a declara Cristian Popescu – Piedone, primarul sectorului 4.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.