Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acţiunile ELCEN ar urma să fie scoase la vânzare: PMB şi-a manifestat intenţia de a le achiziţiona

elcen

Ministerul Energiei şi Primăria Capitalei au convenit asupra unei soluţii privind ELCEN, respectiv scoaterea la vânzare a acţiunilor companiei şi cumpărarea lor de către PMB, dar implementarea acestui plan depinde de avizul Consiliului Concurenţei (CC), a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, anunţă Agerpres.

"Tot astăzi, în cadrul şedinţei de Guvern, Ministerul Energiei a prezentat o notă de informare privind situaţia societăţii Electrocentrale Bucureşti, mai cunoscută, poate, ca ELCEN. În urma unei întâlniri pe care ministrul Energiei, domnul Toma Petcu, a avut-o chiar ieri (joi - n.r.) cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a agreat o soluţie, dar ea depinde şi de avizul Consiliului Concurenţei, avizul a fost deja solicitat. Acţiunile ELCEN ar urma să fie scoase la vânzare, aceasta a fost propunerea Ministerului Energiei, iar Primăria Capitalei şi-a manifestat intenţia de a achiziţiona aceste acţiuni. Vă repet, se aşteaptă, a fost deja solicitat punctul de vedere al Consiliului Concurenţei pe această problemă", a declarat Alina Petrescu într-o conferinţă de presă la finalul şedinţei de Guvern.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat, întrebată despre valoarea estimativă a acţiunilor care ar urma să fie vândute, că "se vorbeşte de scoaterea la vânzare la nivelul pieţei". "Ce vă mai pot preciza este că nu există un orizont de timp, adică în această notă nu s-a spus - şi, din ce înţeleg, nici în discuţia dintre cei doi oficiali ministrul Energiei şi primarul Capitalei - o să scoatem acţiunile la vânzare într-un timp de, pentru că, aşa cum vă spuneam, se aşteaptă acel aviz de la Consiliul Concurenţei", a declarat Alina Petrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.