Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activităţi DGA de Ziua Internaţională Anticorupţie

DGA

Direcţia Generală Anticorupţie efectuează, de la începutul acestei săptămâni, o suită de activităţi de informare şi educaţie anticorupţie, atât în Bucureşti, cât şi în toate judeţele ţării, cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie, marcată pe data de 9 decembrie. DGA, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, organizează joi Gala Integrităţii 2016, informează DGA printr-un comunicat transmis miercuri Agerpres.

În cadrul galei se va realiza premierea câştigătorilor din proiectele "Lideri pentru integritate" şi "Etică şi integritate instituţională în MAI". De asemenea, vor avea loc mai multe momente artistice susţinute de o formaţie de liceeni, o formaţie a poliţiştilor de la Poliţia Capitalei, precum şi de grupul artistic al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza". Activitatea marchează şi închiderea proiectului "Lideri pentru integritate", derulat de DGA în parteneriat cu Asociaţia Pro Democraţia, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti şi Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret Bucureşti (PROEDUS).

Potrivit comunicatului, proiectul a avut ca scop formarea tinerilor, liceeni şi studenţi, prin utilizarea metodelor non-formale de educaţie, pentru a deveni cetăţeni-model de integritate şi moralitate. În ultima etapă a proiectului, studenţii au avut misiunea de a desfăşura o serie de activităţi anticorupţie (informări, interviuri, sondaje, dezbateri, realizare de afişe, pliante, creaţii plastice etc.), în instituţiile de învăţământ din care provin sau în afara acestora, cu scopul de a informa şi de a conştientiza publicul larg şi, în special, tinerii, despre importanţa adoptării unui comportament integru, onest, corect şi moral în societate.

După monitorizarea şi evaluarea activităţilor, în cadrul Galei Integrităţii 2016 vor fi premiate cele mai bune proiecte. Proiectul "Etică şi integritate instituţională în MAI" are ca obiectiv general promovarea unui comportament etic şi integru în asigurarea aplicării legii prin însuşirea de către funcţionarii Ministerului Afacerilor Interne aflaţi la început de carieră a cunoştinţelor şi abilităţilor necesare unui asemenea deziderat. "În urma activităţii de evaluare şi monitorizare a tinerilor funcţionari MAI, participanţii în proiect care au obţinut rezultate deosebite vor fi premiaţi în cadrul Galei Anticorupţie 2016", precizează DGA.

Pe 9 decembrie, la Hotel Rin Central, între orele 9,30 - 13,30, va avea loc simpozionul "Prevenirea corupţiei în perioada 2016-2020 - Perspective instituţionale". Simpozionul va reuni profesionişti din domeniul luptei împotriva corupţiei şi vor fi dezbătute aspecte privind bunele practici şi activităţile ce urmează a fi dezvoltate în baza Strategiei Naţionale Anticorupţie 2016 - 2020. Data de 9 decembrie a fost stabilită drept Ziua Internaţională Anticorupţie în urmă cu 11 ani, de Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.