Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul britanic Roger Moore a încetat din viață (fișă biografică)

Roger Moore

Actorul britanic Roger Moore a încetat din viață la 23 mai 2017, în Elveția, la vârsta de 89 de ani, a anunțat familia, pe contul de Twitter al actorului, relatează agențiile internaționale de presă. Roger Moore s-a născut la 14 octombrie 1927, în Stockwell, Londra. ''Cu un repertoriu de expresii limitat, este interpretul elegant, agreabil, al unor celebrii supereroi din filmele de acțiune precum Simon Templar, zis "Sfântul", și James Bond, zis Agentul 007'', potrivit volumului ''Dicționar de cinema'', Ed. Univers Enciclopedic, 1997.

Încă de la început și-a dorit să devină artist, însă a ajuns să lucreze în lumea filmului la sfârșitul anilor '40, după ce făcuse figurație în câteva producții. Moore a făcut parte din trupele britanice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar în 1953 s-a stabilit în SUA. Talentat, a semnat un contract cu MGM. S-a bucurat repede de succes cu filme ca ''The Last Time I Saw Paris'' (1954), ''Interrupted Melody'' (1955) și ''Diane'' (1956).

Moore a început să lucreze în televiziune în anii '50, în show-urile ''Ivanhoe'' (1958-1959) și ''The Alaskans'' (1959-1960). În 1962, a dat lovitura datorită rolului din ''Sfântul'', potrivit imdb.com. Serialul l-a transformat într-un superstar mondial, dar nu a reușit să câștige simpatia americanilor. Dorind să schimbe acest lucru, a decis să apară, alături de Tony Curtis, în ''The Persuaders!'' (1971). Cu toate că în Europa a fost extrem de popular, filmul s-a dovedit a fi un eșec în SUA și a fost anulat. Cu puțin înainte de a face acest serial, Moore a jucat în lung metrajul ''The Man Who Haunted Himself'' (1970), care a arătat că Moore era capabil de mult mai mult decât arătase până atunci.

I s-a oferit apoi rolul lui James Bond și, odată ce publicul s-a obișnuit cu diferențele de stil dintre el și Sean Connery, a fost filmată o întreagă serie. ''Live and Let Die'' (1973), primul său film ca James Bond, a avut mai mult succes decât ''Diamonds Are Forever'' (1971), ultimul film în care eroul era interpretat de Connery.

Între timp, a avut roluri de succes în pelicule ca ''That Lucky Touch'' (1975), ''Shout at the Devil'' (1976), ''The Wild Geese'' (1978), ''Escape to Athena'' (1979). În ciuda faimei câștigate ca James Bond, americanii nu i-au acordat pe deplin credit până la filmul ''The Cannonball Run'' (1981), în care a jucat alături de Burt Reynolds. După terminarea aventurilor Agentului 007, oferta de roluri pentru Moore nu a mai fost așa de generoasă. Totuși, a jucat în ''Fire, Ice & Dynamite'' și în comediile ''Bullseye! '' (1990), cu Michael Caine și ''Bed & Breakfast'' (1991), conform Agerpres.

Au urmat filmele de televiziune ''The Man Who Wouldn't Die'' (1995), ''The Quest'' (1996), cu Jean-Claude Van Damme, serialele ''The Dream Team'' (1999) și ''Boat Trip'' (2002). A asigurat vocea în peliculele ''Here Comes Peter Cottontail: The Movie'' (2005) și ''Agent Crush'' (2008). A mai avut apariții în ''Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore'' (2010) și ''A Princess for Christmas Edward'' (2011), ''Incompatibles'' (2013). În octombrie 2003, Palatul Buckingam a anunțat acordarea de către regina Elisabeta a II-a a titlului de Cavaler al Imperiului britanic actorului Roger Moore. Roger Moore a mai fost recompensat pentru serviciile sale în calitate de ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF, titlu pe care l-a deținut din 1991. La 11 octombrie 2007, Moore a primit o stea pe ''Hollywood Walk of Fame'' pentru munca sa în televiziune și film. Roger Moore a participat la ceremonie însoțit de membrii familiei și de prietenii săi apropiați, printre care și uriașul Richard Kiel, care a jucat unul dintre personajele negative ale filmelor din seria 007. În octombrie 2008, a fost distins cu Ordinului francez al Artelor și Literelor în grad de Comandor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.