Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul Tom Hanks, premiat pentru rolul său în popularizarea istoriei americane

facebook.com
Tom Hanks

Tom Hanks a câştigat Records of Achievement Award din acest an pentru rolurile sale din filme ca "Saving Private Ryan", "Apollo 13" şi "Bridge of Spies" care reflectă istoria SUA, a anunţat luni Fundaţia arhivelor naţionale, relatează Reuters, citat de AGERPRES.

 

Hanks, în vârstă de 61 de ani, va primi distincţia, acordată persoanelor care au contribuit prin activitatea lor la popularizarea istoriei SUA, în cadrul unui eveniment de la 21 octombrie de la Muzeul arhivelor naţionale din Washington, a precizat într-un comunicat organizaţia non-profit.

Actorul, dublu laureat al premiului Oscar, care a fost anul trecut una dintre cele 21 de persoane distinse cu Medalia prezidenţială a libertăţii, cea mai înaltă distincţie civilă din SUA, a declarat că este încântat să participe la eveniment.

"O parte din meseria mea a fost mereu nu foarte departe de cea a unui istoric, aceea de a înţelege că fac parte din efortul de documentare a condiţiei umane şi a ideii americane, chiar şi în poveştile cele mai caraghioase", a adăugat el într-un comunicat.

Tom Hanks a apărut în numeroase filme bazate pe evenimente istorice, precum drama din cel de Al Doilea Război Mondial "Saving Private Ryan" şi thrillerul "Catch Me If You Can", bazat pe povestea adevărată a escrocului Frank Abagnale.

Citeşte şi: Ultimul interviu cu Augustin Buzura: care ar fi fost ultimul rând scris

Cel mai recent Hanks a jucat rolul principal din "Sully", bazat pe povestea reală din 2009 a aterizării de urgenţă pe râul Hudson a pilotului Chesley Sullenberger.

El a fost, de asemenea, producător executiv, regizor şi co-scenarist al miniserialului de televiziune din 2001 despre Al Doilea Război Mondial "Band of Brothers".

"El a luptat în Al Doilea Război Mondial (atât în teatrul din Europa, cât şi în cel din Pacific), a negociat pentru SUA în timpul Războiului Rece, a luptat în Vietnam, a lucrat în Congres şi a condus programul spaţial", a declarat David Ferriero, membru în consiliul de administraţie al Fundaţiei arhivelor naţionale.

În trecut, premiul i-a fost decernat şi regizorului Steven Spielberg, care a regizat filme ca "Saving Private Ryan" şi "Bridge of Spies", iar în curând se va afla la timona unei producţii despre documente scurse în presă de la Pentagon.

Premiul a mai fost câştigat şi de istoricul Ron Chernow, câştigător al premiului Pulitzer, regizorul de teatru şi film Thomas Kail sau compozitorul Lin-Manuel Miranda.

Citeşte şi: România, în PERICOL să NU participe la Eurovision .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.