Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACUZAȚIILE lui Horia Simu: Ce 'jucători' ACOPERĂ DNA

DNA

Horia Simu, unul dintre personajele-cheie din trei dosare de anvergură cu care DNA s-a lăudat a spus pentru luju.ro că procurorii anticorupție acoperă 'jucători' ai lui Daniel Moldoveanu, mâna dreaptă în materii de servicii secrete a lui Traian Băsescu.

"Eu am stat in arest patru luni, timp in care s-a nascut si ultimul baietel. Mai am doi. In timpul anchetei m-am trezit cu inca doua dosare, compuse ad-hoc, unul cu Alina Bica, in care la ultimul termen, dupa cum stiti, instanta a constatat ca nu sunt probe in sustinerea acuzatiilor de dare si luare de mita si a schimbat incadrarea si la mine si la fosta sefa DIICOT. Celalalt priveste un denunt mincinos al domnului Daniel Moldoveanu, fost sef al Comunitatii Nationale de Informatii si consilier al lui Traian Basescu la Cotroceni. DNA-ului i-a luat un an de zile sa rastalmaceasca minciunile lui Moldoveanu si sa ingroape celelalte malversatiuni facute de acesta si pe care eu le-am denuntat pe parcursul anchetei la DNA. Va dau un exemplu: retrocedarea facuta pentru Osman Laurentiu, care e tatal vitreg al fostului meu avocat Andrei Buliga, a fost intermediata de Daniel Moldoveanu cu un an inaintea retrocedarii pe care el a denuntat-o in legatura cu mine, dar denuntul meu a fost bagat sub pres de DNA, tocmai pentru ca fapta savarsita de el data dinainte de acea retrocedare care mi se reproseaza mie ca a fost supraevaluata. Mai mult, a durat foarte mult reasezarea denunturilor. Domnul Moldoveanu a dat trei denunturi succesive, tocmai pentru ca ele nu se confirmau si trebuia sa indrepte printr-un denunt ulterior contradictiile din marturiile anterioare.

Si atunci, cum va explicati ca Daniel Moldoveanu nu a fost pus niciodata sub acuzare?

Domnul Daniel Moldoveanu a fost “reciclat”.

Cum adica reciclat? De cine?

Citește și: Adrian Năstase îl DESFIINȚEAZĂ pe Klaus Iohannis: 'VIOLARE de domiciliu la Guvern'

De firme private de securitate de peste ocean, apropiate serviciilor de informatii straine. E vorba de Dilligence si altele. Din SUA. Ma intreb daca un denunt mincinos a fost asa de ieftin, pentru ce suma a vandut sau vinde secrete la care el a avut accces la cel mai inalt nivel!??? Mai mult, DNA acopera si alti “jucatori” care fac parte din filiera lui Moldoveanu, cum ar fi: Claudiu Palaz (fost prefect de Constanta), Ion Stelian care conform propriilor declaratii este un apropiat al servicilor de informatii si a fost director tehnic la RAAPPS. Ei apar cu declaratii contradictorii in al doilea dosar ANRP si in care eu cer Inaltei Curti sa se pronunte pentru corecta incadrare a faptelor acestora. Ei, deocamdata, sunt “ingeri” desi tot ei sunt adevarati autori morali ai acestor retrocedari. Ca detaliu, aceasta retrocedare a ajuns la Daniel Moldoveanu, fiind ceruta chiar de el, cand mi-a zis “stiu ca ai multe dosare cumparate, da-mi si mie unul de care ma pot ocupa”. Si i-am dat.

Bani i-ati dat?

I-am dat si bani. Ca sa ii dea, cum el insusi a sustinut, domnului prefect Palaz. E vorba de 50.000 euro, lucru iar ascuns de DNA.

Credeti ca DNA a acoperit persoane din sistem implicate in astfel de afaceri la comanda?

Nu am suficiente date ca sa generalizez cazul meu. Dar este evident ca unii au avut si au in continuare protectie.

O ultima intrebare: vi s-a cerut sa faceti denunturi?

Da, insa denuntul pe care am vrut sa il fac in legatura cu crearea Fondului Proprietatea si cu planul de control extern al acestuia nici macar nu mi-a fost primit. Ma intreb de ce!", se arată în articolul jurnaliștilor Lumea Justiției.", a declarat Horia Simu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.