Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzați că sunt HOMOSEXUALI, doi episcopi celebri fac precizări: Atac la televiziunile Kanal D, B1, Antena 1 și Antena 3

După ce fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, a fost filmat în timp ce întreținea relații sexuale cu un alt preot, noi acuzații sunt aduse la adresa altor doi înalți prelați. Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, ÎPS Ciprian, și Episcopul Slatinei, PS Sebastian, sunt acuzați că ar întreține relații sexuale.

Într-un comunicat de presă publicat pe siteul oficial, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei afirmă că este indignată de acuzațiile apărute la posturile de televiziune Kanal D, B1, Antena 1 și Antena 3, catalogându-le drept știri false.

Citește și: Directorul general al Tarom dă din casă. Cine ar vrea ca Tarom să dispară

„Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a luat act cu surprindere și indignare de apariția unor știri false, la posturile de televiziune Kanal D, B1, Antena 1 și Antena 3, în seara zilei de 16 august a.c., vizând doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Dacă, până de curând, acest tip de „știri” denigratoare și mincinoase aparținea unor site-uri obscure, iată că apetența de senzațional a jurnaliștilor din România a determinat trusturi de presă să preia știri false, cu scopul vădit de a discredita ierarhia bisericească superioară și de a destabiliza Biserica Ortodoxă strămoșească”, arată comunicatul.

Citește și: O nouă modificare a Codului Rutier aduce amenzi usturătoare: Ce trebuie să verifice șoferii înainte de a pleca la drum

Totodată, Arhiepiscopia anunță că va sesiza Consiliul Național al Audiovizualului.

„Condamnăm cu fermitate acest comportament iresponsabil și atragem atenția că avem datoria față de credincioșii noștri să luăm atitudine împotriva unor astfel de acte pseudo-jurnalistice; de aceea, vom chema în judecată pe cei care au adus, în mod public, acuzații nefondate Arhiepiscopului Buzăului și Vrancei, prin cuvinte defăimătoare și calomniatoare, iar împotriva posturilor de televiziune menționate mai sus, care nu au respectat deontologia profesională, se va face o plângere către CNA.

În final, transmitem credincioșilor eparhiei noastre binecuvântarea chiriarhului lor, amintindu-le adevărul biblic că nici porțile iadului nu vor birui Biserica lui Hristos (cf. Matei 16, 18)”, se încheie mesajul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Citește și: Un cunoscut site şi-a dat afară aproape toţi angajaţii: Intră în insolvenţă, iar falimentul e aproape

La rândul său, și PS Sebastian, Episcopul Slatinei, a negat prin intermediul unui comunicat oficial, că ar fi avut vreo relație homosexuală vreodată.

„Ca orice om, nu sunt nici eu fără de greșeală sau fără slăbiciuni, dar, în frica Domnului și având conștiința curată, vă încredințez pe toți că Dumnezeu m-a păzit și nu am săvârșit în viața mea păcatul desfrâului împotriva firii, de care sunt învinuit.

Așa să-mi ajute Dumnezeu, după cum mărturisesc adevărul, dar păzească-se de judecata Lui cea dreaptă calomniatorii mei!”, a scris PS Sebastian.

Citește și: Anunț bombă! Țara noastră este pe punctul de a încheia cea mai mare tranzacție din istoria turismului românesc .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.