Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații grave după incidentul aviatic de la Cluj: 'Era zăpada de un metru pe pistă'/ VIDEO

avion zapada

Un avion al companiei Blue Air a ratat aterizarea pe aeroportul din Cluj-Napoca şi a ieşit de pe pistă. Deşi directorul aeroportului susţine că pista era curăţată, pasagerii aeronavei afirmă că abia după incident s-a intervenit pentru îndepărtarea stratului de zăpadă.

116 pasageri se aflau la bordul aeronavei care făcea o escală la Cluj în cursa între Bucureşti şi Barcelona. Niciun pasager nu a fost rănit, însă după evacuarea avionului călătorii lansează acuzaţii grave la adresa conducerii aeroportului.

"Am auzit că s-a spus la radio şi tv că pista era curăţată. Este o mare miniciună. Era zăpada de un metru, abia dupa incident au venit şi au curătat pista. 40 de minute am stat în avion şi acum ne ţin în aeroport, nu am primit nicio explicaţie", a declarat un pasager la Digi 24. Pasagerul a explicat că pilotul a aterizat perfect, dar după ce aeronava era deja la sol, din cauza condiţiilor de pe pistă, au apărut problemele.

"Pista era acoperită de zăpadp şi de gheaţă. Pilotul a dat dovadă de profesionalism. Pista arăta la fel ca o pârtie de schi. După ce am coborât noi au ieşit plugurile", a declarat un alt pasager.

Vezi şi: Incident pe aeroportul din Cluj: Un avion cu 100 de pasageri a ieșit de pe pistă

Un avion al companiei low cost Blue Air, cu peste 100 de pasageri la bord, a ratat aterizarea si a iesit de pe pista aeroportului din Cluj Napoca, joi dimineata.

Incidentul nu s-a soldat cu raniti, anunta Realitatea Tv. Avionul efectua o cursa charter de la Bucuresti catre Barcelona, cu escala la Cluj, si avea la bord 110 pasageri si 6 membri ai echipajului.

Aeroportul ar putea ramane inchis cateva ore, pentru a se stabili imprejurarile incidentului, a anuntat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Calin Tuluc.

UPDATE: Blue Air respinge, intr-un comunicat, speculatiile privind presupusa lipsa a carburantului la bordul aeronavei ai citeaza un buletin in care erau descrise conditiile meteo: acoperire pana la 100% a suprafetei pistei cu zapada uda si conditii de franare medii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.