Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE în Siria: Arme chimice folosite după doborârea unui elicopter rus

observatorulph.ro
masca de gaze

Un serviciu de salvare sirian care operează în teritoriul aflat sub controlul rebelilor a indicat marţi că un elicopter a aruncat recipiente cu gaz toxic noaptea trecută asupra unui oraş situat în apropiere de locul unde un elicopter rus a fost doborât cu câteva ore mai înainte, relatează agenţia Reuters, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al Apărării Civile din Siria a declarat pentru Reuters că 33 de persoane, în majoritate femei şi copii, au fost afectaţi de gaz în Saraqeb. 

Serviciul, care se prezintă drept o organizaţie neutră de cercetare şi salvare formată din voluntari, a postat o înregistrare video pe YouTube care arată mai mulţi bărbaţi care au dificultăţi de respiraţie şi cărora li se pun măşti de oxigen de către persoane în uniforme civile de apărare. 

Angajaţi ai Apărării Civile din Siria, care s-au deplasat la locul atacului, au afirmat că bănuiesc că este clor, dar că nu pot verifica. 

''Butoaie de mărime medie cu gaze toxice au căzut (în zonă). Apărarea Civilă Siriană nu a fost în măsură să determine tipul de gaz'', a declarat purtătorul de cuvânt. 

Guvernul sirian şi ruşii, aliaţii săi, nu au au făcut deocamdată comentarii. Atât guvernul, cât şi opoziţia din Siria au dezminţit folosirea de arme chimice în cursul războiului civil ce durează de cinci ani. Occidentul acuză guvernul sirian că este responsabil de atacuri cu clor şi alte substanţe chimice. Guvernul sirian şi Rusia i-au acuzat pe rebeli de folosirea gazelor toxice. 

Supraveghetori de la Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) au afirmat că bombe-butoi au căzut la Saraqeb luni seara, rănind un mare număr de civili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.