Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE în SUA: Fostul consilier pentru securitate a ÎNCĂLCAT legea vizitând Rusia

NBC News
michael flynn

Michael Flynn, fost consilier pentru securitate naţională al Casei Albe, a încălcat legea printr-o vizită neautorizată în Rusia, în 2015, a afirmat marţi conducerea Comisiei pentru Supraveghere al Camerei Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite.

Comisia încearcă să afle şi dacă Flynn a declarat toate plăţile primite din surse străine. "Ca fost ofiţer militar, pur şi simplu nu poţi lua bani de la Rusia, Turcia sau oricine altcineva. Şi se pare că a luat acei bani. Era nepotrivit şi există repercusiuni pentru încălcarea legii", a declarat congresmanul republican Jason Chaffetz, preşedintele comisiei.

Dacă a fost aşa sau nu urmează să stabilească inspectorul general al armatei şi ministerului apărării."Generalul Flynn avea datoria şi obligaţia de a cere şi de a obţine permisiunea de a primi bani de la guverne străine", a afirmat Chaffetz. "Nu vedem să fi cerut vreodată asta sau să fi primit vreodată permisiunea", a adăugat el, conform Agerpres.

Citește și: Lovitură de teatru în cazul atentatului de la Sankt Petersburg: Anunțul venit din...Mauritania

Avocatul lui Michael Flynn nu a răspuns imediat unei solicitări a Reuters de a comenta situaţia.

În timpul vizitei la Moscova, Flynn, general-locotenent în retragere şi consilier al campaniei prezidenţiale a lui Donald Trump, a luat masa cu preşedintele rus Vladimir Putin. Pe 13 februarie, el a fost nevoit să demisioneze din funcţia de consilier pentru securitate al preşedintelui SUA, deoarece nu a dezvăluit că a discutat cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, despre sancţiunile americane împotriva Rusiei. Mai mult, generalul l-a indus în eroare pe vicepreşedintele Mike Pence cu privire la conversaţiile sale cu diplomatul, care au avut loc în decembrie 2016, înainte ca Donald Trump să îşi preia mandatul de preşedinte.

Michael Flynn este anchetat în prezent de comisiile pentru informaţii ale Senatului şi Camerei Reprezentanţilor, precum şi de Biroul Federal de Investigaţii (FBI), în legătură cu afirmaţii potrivit cărora Rusia a intervenit în alegerile prezidenţiale din SUA, de anul trecut. Moscova a dezminţit afirmaţiile respective.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.