Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE la adresa unui senator PSD: E implicat și un lider PNL, iar prejudiciul e de MILIOANE de lei

antena3.ro
anaf

Cei de la ANAF au descoperit o 'gaură' de milioane la primăria din Târgu Jiu. Banii ar fi ajuns la un deputat al celor de la PNL. Este vorba de 2,2 milioane de lei, sumă rezultată din mai multe contracte pentru iluminatul ornamental din iarna 2010-2011. Banii s-au dus în contul unei firme din Târgovişte, în spatele căreia se află familia fostului deputat şi preşedinte al PNL Târgovişte, Vasile Horga.

Citește și: RCS & RDS are probleme? Ce țară a devenit codebitor și garant pentru datoriile companie mamă

Raportul ANAF a fost întocmit la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, unde a fost depusă o sesizare penală, dar a fost contestat de cei găsiţi responsabili de cheltuirea în mod ilegal a banului public, conform adevarul.ro. Noul primar, Marcel Romanescu, de la PNL, instalat în funcţie la data de sfârşitul lunii iunie, a aflat de acesta abia pe data de 6 august. „Am aflat de acest raport de la unul dintre directori, pe data de 6 august. Au fost câteva zile de întârziere. Eu mi-am putut efectua procedura cerută de lege, inclusiv convocarea unei şedinţe de Consiliul Local pentru prezentarea raportului întocmit ANAF. A trecut o perioadă destul de lungă. Nu pot să fac presupuneri pe această temă. O să fac o analiză şi voi încerca să propun luarea măsurilor care impun. Puteau fi traşi la răspundere cei care nu mi l-au adus la cunoştinţă, dar şi eu în mod indirect“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Citeşte şi: Îşi pregăteşte Gică Hagi retragerea de la Viitorul? Investește, cu Fatih Terim, în Turcia

Şeful PNL Gorj, Dan Vâlceanu, este cel care a prezentat raportul ANAF. „S-a încercat ascunderea acestui raport, pentru că, potrivit legii, trebuie prezentat Consiliului Local în termen de 30 de zile de la primirea acestuia, în caz contrar primarul putând fi tras la răspundere penală. Intenţionat i s-a ascuns primarului acest raport, pentru a avea probleme“, a spus Dan Vâlceanu.

Citeşte şi: Avertisment pentru milioane de oameni: Alimentele care grăbesc îmbătrânirea

Cei găsiţi răspunzători de reprezentanţii ANAF de cheltuirea în mod nejustificat şi ilegal a banului public sunt: Florin Cârciumaru, fost primar, în prezent senator PSD şi preşedintele organizaţiei Gorj a PSD, Narcisa Cristea, director economic, Grigore Jianu, în prezent secretar al Primăriei Târgu Jiu, în momentul respectiv director al administraţiei publice, Ionuţ Jilăveanu, şef Serviciu Gospodărire, Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, şi Constantin Răduţoiu, şeful Serviciului Juridic. ANAF le impută acestora suma de 2,2 milioane de lei.

Citește și: Sorin Grindeanu reacționează! Rezultatele publicate de INS i-au dat aripi

„Se vor lua măsurile legale. În primul rând se vor emite dispoziţii pentru imputarea acelei sume, pentru angajaţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu, şi se va promova acţiune în instanţa de judecată pentru recuperarea prejudiciului pentru cei care nu mai sunt angajaţi şi sesizarea organelor competente, mai ales că vorbim de un dosar penal aflat pe rol. Eu nu fac altceva decât să înaintez un document al ANAF organelor competente“, a spus primarul Marcel Romanescu. Senatorul Cârciumaru spune că se vor contesta în instanţa de judecată şi deciziile de impunere care vor fi emise de primarul actual: „În baza acestui raport, primarul trebuie să emită decizii de imputare din salariu. Cum va fi, tot după judecată se va stabili. Nu ştiu dacă acest raport a fost înaintat şi la DNA“, conform sursei citate.

Citește și: Alertă de la Guvern! O nouă ordonanță cu impact asupra tuturor românilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.