Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE: Presiuni pe membrii CNATDCU pentru ca Petre Tobă să rămână cu titlul de doctor

petre-toba1

CNATDCU va da, în curând, dacă ministrul de Interne, Petre Tobă, a plagiat sau nu în teza sa de doctorat. Prima care i-a sărit în apărare e Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”. Instituția susţine, într-o notă remisă Ministerului Educaţiei, că în cazul tezei de doctor a lui Petre Tobă nu este vorba de plagiat, ci doar de „similitudini”.

Înainte de verdictul CNATDCU o asociație din domeniu face acuzații grave și spune că se pun presiuni asupra membrilor Consiliului ca aceștia să nu dea verdict de plagiat. Asociația Profesională pentru Educatie și Cercetare, EDU CER, e de părere că dacă CNATDCU nu va constata plagiat în cazul tezei lui Tobă, ”toată credibilitatea acestei instituţii dispare, inclusiv vor fi puse sub semnul întrebării deciziile luate în cazul Ponta şi Oprea.”, se arată într-un comunicat remis redacției STIRIPESURSE.RO.

Citește și: S-a îmbrăcat transparent și a prezentat rubrica meteo: Gafă de prezentatoare TV / VIDEO

”Mai sunt câteva zile până la decizia CNATDCU în cazul Tobă.

Circulă informaţii conform cărora asupra unor membri CNATDCU se exercită presiuni uriaşe, ameninţări şi şantaj, pentru ca decizia finală în cazul Tobă să fie de „neplagiat”.

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” susţine într-o notă remisă Ministerului Educaţiei că în cazul tezei de doctor a dlui Petre Tobă nu este vorba de plagiat, ci doar de „similitudini”, în condiţiile în care, conform informaţiilor din presă, peste 250 din totalul de 390 de pagini ale lucrării cu care el a obținut titlul de doctor în științe militare și informații sunt copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor și fără a respecta normele naționale și internaționale de citare în opere științifice.

Citește și: Ei sunt românii care-și vând nunta pe OLX

Menţionăm şi faptul că mai mulţi membri ai Comisiei de Ştiinţe Militare din cadrul CNATDCU s-au recuzat, cu scopul de a bloca activitatea Comisiei şi prelungire a termenului de soluţionare a dosarului Tobă.

Care să fie motivele pentru care Petre Tobă este apărat cu atâta îndârjire din cele mai înalte cercuri ale unor instituţii de forţă?

Nu este clar ce anume îl face atât de preţios pe dl. Petre Tobă: informaţiile pe care le deţine, sau necesitatea de a supraveghea domnia sa, nu altcineva, alegerile viitoare.

Cert este că nici şeful Guvernului, Dacian Ciolos, n-a îndrăznit să-i ceară demisia până în prezent, cu atât mai puţin ea nu a venit din partea dlui Petre Tobă.

Citește și: Cum s-a ajuns la cea mai mare sinucidere în masă din istorie. Aproape 1000 de oameni și-au pus concomitent capăt vieții

Decizia CNATDCU în cazul Tobă reprezintă un punct de inflexiune în activitatea acestei instituţii.

Dacă CNATDCU cedează presiunilor şi ajunge la concluzia de „neplagiat” în cazul tezei dlui Tobă, toată credibilitatea acestei instituţii dispare, inclusiv vor fi puse sub semnul întrebării deciziile luate în cazul Ponta şi Oprea.

Analizele apărute în presă nu sunt în nici un fel contestabile, oricine compară două coloane îşi dă seama de plagiatul grosolan.

Citește și: FINALUL VERII. ÎNCEPE CAMPANIA

Indiferent ce alte calităţi ar avea dl Petre Tobă, corectitudinea şi etica universitară nu pot fi îngropate, doar pentru că aşa cer unele cercuri interesate şi cu putere mare de decizie în Statul Român.”, precizează Asociația Profesională pentru Educatie și Cercetare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.