Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații incendiare ale celui mai puternic om din Moldova, cercetat de DIICOT: Cine ar sta în spatele dosarului său din România

Vlad Plahotniuc

Celebrul personaj din Republica Moldova, Vladimir Plathoniuc, a făcut o serie de acuzații dure la o săptămână de la apariția veștii că este cercetat de DIICOT. "Dosarul din România este, de fapt, o plângere făcută de condamnatul Platon şi ghidată de FSB. Iar motivul ar fi că serviciul special al Federaţiei Ruse este supărat pe guvernarea de la Chişinău după ce a fost publicată schema de spălare a celor 22 de miliarde de dolari SUA din Rusia.", a declarat preşedintele democraţilor din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru Ziarul Naţional.

"Dosarul din România este, de fapt, o plângere făcută de condamnatul Platon, în spatele căruia stă unul dintre serviciile speciale ale Federației Ruse - FSB, serviciu supărat tare pe guvernarea de la Chișinău și pe mine personal pentru faptul că în Republica Moldova instituțiile abilitate au sistat procesul spălării a peste 22 de miliarde de dolari SUA din Rusia și s-au apucat să investigheze acest caz, făcându-l pe larg cunoscut în întreaga lume. Chiar dacă acest proces, această plângere a lui Platon este ghidată de FSB, instituțiile din România sunt obligate, când primesc o plângere, să o verifice, așa se explică acel dosar de verificare a faptelor", a spus liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Citește și: Dan Tapalagă trage semnalul de alarmă: A început numărătoarea inversă. Nimic nu îi mai poate opri

Potrivit lui Plahotniuc, mai multe instituţii media s-au grăbit să dea ştirea că ar fi urmărit penal, informaţie dezminţită ulterior de autorităţile din România.

"A fost un fake news, o manipulare ordinară, care din păcate arată și cât de independentă e presa așa-zis liberă din R. Moldova și cât de pripite îi pot fi interpretările și concluziile", a spus Vlad Plahotniuc.

Cât ţine de acuzaţiile de tentativă de asasinat a lui Gherman Gorbunţov, preşedintele PDM a declarat că procurorii de la Chişinău au demonstrat că Renato Usatîi este cel care l-a fi plătit pe Vitalie Proca să depună mărturii false.

"Din ce au anunțat public procurorii din Republica Moldova încă un an în urmă, dacă nu greșesc, există un dosar penal în investigare unde un individ, protejat de același FSB și suspectat de organizarea tentativei de omor a lui Gorbunțov, a încercat să-l plătească pe Proca să facă aceste acuzații. Dosarul, deci, e pornit cu mult timp înaintea acestui interviu. Asta arată clar cum e situația în realitate, arată cine și ce scenarii murdare stau în spatele interviului.

Citește și: Anunț apocaliptic al meteorologilor: Vom avea temperaturi minime POLARE la iarnă! 'Nu excludem cod ROȘU de viscol'

Credibilitatea acelor acuzații este zero. S-a trezit un criminal după atâția ani să spună diverse lucruri, nu vă pare ciudată această preschimbare radicală a sa? E foarte clar cine l-a trezit și pentru ce. Haideți să fim serioși. Orice om de bună credință înțelege că e o declarație falsă. Condamnatul acesta este doar o portavoce a altor interlopi, aflați încă în libertate, care sunt în serviciul FSB-ului, care controlează unele partide de opoziție din R. Moldova și instituții media.

Respectivul criminal nu e primul și nici ultimul idiot util în mâinile celor care vor să fenteze justiția, pentru a scăpa de răspunderea penală", a declarat Vlad Plahotniuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.