Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații INCREDIBILE și amendă record pentru Help Net: Ilegalități cu amprentarea angajaților

amprenta

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal s-a autosesizat cu privire la faptul că în cadrul farmaciilor (puncte de lucru) care aparțin S.C. HELP NET FARMA S.A. monitorizarea timpului de lucru al angajaților se face prin utilizarea datelor biometrice – amprente.

Astfel, ANSPDCP a aplicat o amenda in cuantum total de 25.000 lei. Prelucrarea datelor biometrice de către S.C. HELP NET FARMA S.A. este considerată a fi excesivă faţă de scopul prelucrării, respectiv, pontarea timpului de lucru al angajaţilor, putând fi utilizate şi alte mijloace pentru atingerea acestui scop, mai puţin intruzive în viaţa privată a angajaţilor.

În cursul investigației au fost constatate următoarele: - S.C. HELP NET FARMA S.A. nu a notificat Autorității naționale de supraveghere prelucrarea datelor biometrice – amprente ale angajaților, efectuate în scopul controlului accesului și pentru pontaj; - procedura de colectare a amprentelor angajaţilor S.C. HELP NET FARMA S.A. a început din anul 2009, când la nivelul societății a fost implementat un sistem electronic de pontaj al salariaților; - la nivelul S.C. HELP NET FARMA S.A. nu există nici un document referitor la informarea angajaţilor în ceea ce privește prelucrarea datelor biometrice – amprente în scopul controlului accesului și pentru pontaj şi nici acordul acestora pentru o astfel de prelucrare; - în Regulamentul intern al S.C. HELP NET FARMA S.A. se menționează că evidența timpului de muncă efectuat de angajați se ține pe baza condicii de prezență.

Vezi și: Lovitura VICEVERSEI în Cazul judecătoarei Camelia Bogdan/ surse

Vezi și: O nouă grupare transpartinică se naște sub ochii DNA

Condica de prezență se semnează, fie prin sistem electronic, fie prin sistemul clasic al condicii de prezență, pe suport de hârtie. - la data efectuării investigației, la nivelul societății există un număr de 14 persoane angajate pentru care pontajul se realizează prin intermediul condicii de prezență pe suport de hârtie, deoarece au refuzat colectarea datelor biometrice – amprente; - în baza de date a S.C. HELP NET FARMA S.A. există înregistrate datele biometrice – amprente pentru un număr de 1352 persoane angajate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.