Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii dure la adresa lui George Soros din partea Ungariei: De ce e acuzat miliardarul

george soros

Guvernul ungar l-a acuzat în mod deschis, miercuri, pe miliardarul american de origine maghiară George Soros că susţine financiar imigraţia ilegală şi că manipulează opinia publică, relatează MTI.

 

''Nu există nicio organizaţie favorabilă imigraţiei şi susţinută de opoziţie care să nu fie finanţată de Soros'', a spus Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban.

 

Săptămâna trecută, în conferinţa sa de presă periodică, oficialul ungar a afirmat că George Soros este un susţinător influent al Partidului Democrat din SUA şi al familiei Clinton şi că el va ''face loc pentru opiniile sale cu orice preţ''.

 

Janos Lazar a adăugat că este probabil ca Soros să ia măsuri contra guvernului Orban ''care este considerat unul dintre cei mai periculoşi adversari politici în Europa'', conform Agerpres.

 

Întrebat dacă există dovezi directe cu privire la modul în care George Soros influenţează problema imigraţiei în Ungaria, oficialul ungar a explicat că, graţie finanţării din partea lui Soros, organizaţii neguvernamentale din Ungaria au obţinut ''influenţă disproporţionată în societatea ungară în raport cu puterea lor reală''.

 

Partidul premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, l-a acuzat în repetate rânduri pe George Soros că oferă sprijin financiar pentru ''imigraţia ilegală necontrolată'' în Ungaria.

 

La începutul lunii octombrie, miliardarul american de origine maghiară a cerut Uniunii Europene să primească în fiecare an cel puţin un milion de imigranţi extracomunitari, care să fie împărţiţi între statele membre prin mecanismul cotelor obligatorii. Guvernul de la Budapesta a reacţionat şi atunci, şeful de cabinet al premierului ungar acuzându-l pe George Soros că ''bombardează opinia publică internaţională cu planurile lui de reînnoire globală''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.