Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzatii dure la adresa Ministerului Tineretului și Sportului: Isi bate joc de sport si de sportivi

Gabriela Szabo

Cu ocazia Galei Sportului Maramureșean, organizată în 18 decembrie 2014 de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, primarul municipiului Baia Mare a făcut o serie de declarații dure la adresa Ministerului Tineretului și Sportului.

Cătălin Cherecheș a făcut toate demersurile în ultimii trei ani pentru a obține transferul bazelor sportive în patrimoniul municipiului Baia Mare, din dorința de a le reabilita și moderniza. Ministerul de resort nu a investit în ultimii 20 de ani nici un leu în întreținerea acestor obiective, iar de investiții de modernizare nici nu poate fi vorba. Primarul de Baia Mare nu a a exclus-o din criticile sale nici pe Gabriela Szabo, fosta atletă care este în acest moment ministru al tineretului și sportului.
Cherecheș spune că ministerul își bate joc de băimăreni în general, de sportivii de performanță în special. Acesta cere desființarea MTS.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare:

“Modul în care Ministerul Tineretului și Sportului, Guvernul României de astăzi sau de ieri, tratează municipiul Baia Mare, pe sportivii băimăreni și comunitatea băimăreană, nu înseamnă altceva decât o batjocură. Mi se pare ori rea voință, ori incompetență, ori prostie din partea celor care gestionează acest minister. Pentru că acest minister oricum nu este decât o entitate care dă funcții și salarii în mare parte degeaba, propun să se desființeze. Și să meargă tineretul la învățământ, iar sportul să meargă la Ministerul de Interne ca să punem la punct lucrurile care trebuie puse la punct. Vă invit să vă uitați la bazele sportive din Baia Mare să vedeți cum gestionează Ministerul Tineretului și Sportului terenul de atletism, bazinul descoperit, ștrandul municipal. Toate aparținând Guvernului României, Ministerului Tineretului și Sportului, Statului Român".
Edilul sustine ca asistam la o adevarata bataie de joc:
"Modul în care tratează acest minister Baia Mare, pe băimărereni și sportul băimărean, înseamnă și o batjocură la adresa statului român. Pentru că sportivii sunt cei care aduc prestigiu României, inclusiv sportivii din Baia Mare. Îmi pare rău pentru doamna ministru, care a fost un sportiv care a adus prestigiu acestei țări, că se lasă trasă și ea în această zonă a ineficienței și incompetenței de către niște oameni care sunt de mulți ani prin ministere și nu fac altceva decât să blocheze lucrurile. Bineînțeles că nu doar ei sunt de vină ci și unii oameni implicați în zona politică, oameni care au și alte interese decât sportul și sportivii.  Le transmit celor de la Ministerul Tineretului și Sportului să plece acasă. Nu au nici o treabă nici cu tineretul, nici cu sportul, dar nici cu statul român. Își bat joc de Baia Mare, de Maramureș, de România! Îi invit să respecte statul român ori să plece acasă.", a mai spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.