Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACUZATII DURE Ponta acuzat de presiuni asupra procurorilor in Dosarul EADS

Premierul Victor Ponta este acuzat in plina campanie electorala ca a facut presiuni asupra procurorilor pentru a nu se da drumul Dosaruli EADS. Presiunile ar fi fost facute prin intermediul ministrului Justitiei si al procurorului general.

Mai mult... se sustine ca implicati in dosar ar fi si premierul Ponta, dar si noul sau aliat, Calin Popescu Tariceanu.

Acuzatiile dure vin din partea lui Ludovic Orban, deputat si prim-vicepresedinte al PNL prin intermediul unor intrebari retorice:

-Dacă tot e expert domnul Ponta în dosarul EADS, nu se poate să nu știe că și domnia sa poate fi implicat direct în acest dosar, din mai multe motive. Îi pun niște întrebări, la care am slabe speranțe că o să-mi răspundă.

-Este adevărat că ați fost președintele Fundației Secol XXI și ulterior ministru - șeful Corpului de control?

-Este adevărat că ați semnat actul normativ prin care ați semnat încredințarea directă către EADS a contractului securizării frontierei?

-Este adevărat că ați omis cu bună-știință că multe din cheltuielile prevăzute în contractul cu EADS puteau fi plătite din fondurile de preaderare, mărind artificial cheltuielile?

-Sunt și convins că știți că și domnul Tăriceanu este implicat direct în contractul cu EADS (...). Dacă știți lucrurile acestea, de ce vă asociați cu dl. Tăriceanu? Nu cumva ca să scăpați de urmările penale?

-Nu cumva vărul dumneavoastra Cazanciuc și procurorul Tiberiu Nițu sunt cei care au făcut presiuni ca cetîțenii români să nu știe, înainte de prezidențiale, cine sunt posibilii implicați pentru fapte de corupție în dosarul EADS?", a spus Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.