Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Acuzaţii grave după prăbuşirea Cascadei Bigăr: Nu ar fi fost un fenomen natural, ci intervenţie umană

DW Română
cascada bigar distrusa

Cascada Bigăr din Banatul Montan, una dintre cele mai căutate atracții turistice din România, s-a prăbușit în această după amiază, puțin după ora 18. Romsilva şi preşedintele CJ Caraş-Severin vorbesc despre un proces natural, oricât de nedorit ar fi fost el. Cu toate acestea, există voci care invocă o culpă umană.

Motivul ar fi intervenția omului în circuitul apei, a explicat, pentru Deutsche Welle, ghidul de turism Mircea Jumanca și activist pentru protecția mediului. "Travertinul, roca din care este formată acea cascadă, este un calcar care se depune constant odată cu trecerea apei dulci. Dar apa din izbucul care alimenta cascada a fost deviată pentru o păstrăvărie, astfel că roca nu a mai avut parte de necesarul ei natural", a precizat Jumanca. Acesta a spus că a observat fisuri în corpul cascadei în ultimii doi ani.

Cascada Bigăr din Valea Minișului, județul Caraș Severin, a ajuns de câțiva ani unul dintre locurile cele mai vizitate de turiștii români și nu numai, după ce un site de turism a introus-o într-un top al celor mai spectaculoase cascade din lume. Mai mulți investitori locali au reușit să atragă fonduri europene pentru diverse proiecte turistice care și-au pierdut, în aceste circumstanțe, obiectul principal de interes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.