Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii GRAVE la adresa lui Grindeanu:'Avionul a întârziat patru ore din cauza lui'/UPDATE Replica

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam avion Tarom

UPDATE 2

Reprezentanţii TAROM au reacţionat, la rândul lor, la acuzaţiile lui Calimente. "Referitor la declarațiile publice apărute în mass-media din partea unui parlamentar de Arad vă aducem la cunoștință următoarele:

Zborul Tarom ROT 607 care trebuia să aterizeze la Timișoara (cu decolare de la Otopeni) sâmbătă, 17 iunie a.c., la ora 19.00, a avut o întârziere de aproximativ 3 ore și 45 de minute din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile de la aeroportul Otopeni. Aeronava a aterizat la aeroportul din Timișoara la ora 22.42 și a decolat, cu indicativ de zbor RO 608 spre aeroportul Otopeni, la ora 23.15. Administrația aeroportului menționează faptul că Premierul României, Domnul Sorin Grindeanu , nu a călătorit cu cursa Tarom RO 608 pe relația Timișoara - Otopeni care a decolat cu o întârziere de aproximativ 4 ore generată de condițiile meteo din zona de est a țării calificate cu "cod galben". Pe această cale revenim cu informarea pentru pasageri asupra faptului că siguranța este elementul cel mai important pentru un zbor, iar condițiile meteo nefavorabile pot afecta în mod clar siguranța zborurilor", spun cei de la TAROM într-un comunicat de presă.

Replica Guvernului la acuzaţiile lui Mihăiţă Calimente a venit imediat. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a negat acuzaţiile şi a spus că Sorin Grindeanu a ajuns la Bucureşti cu maşina.

"Premierul s-a întiors de la Timişoara cu maşina. Prietenul prietenului domnului Calimente nu-l putea vedea în acea cursă de la Timişoara. Să se ceară la Tarom raport tehnic în privinţa întârzierii. Toţi am văzut condiţiile meteo. Prietenul domnului Calimente poate nu a văzut ce ploaie a fost ieri. Nu a luat-o cu maşina pe pistă domnul Grindeanu", a spus Alina Petrescu.

UPDATE

ŞTIREA INIŢIALĂ

Scandalul de pe scena politică se răsfrânge şi pe...aeroport. Premierul Sorin Grindeanu are parte de acuzaţii dure din partea unui fost parlamentar. Mihăiţă Calimente de la ALDE spune că Grindeanu a blocat timp de patru ore un avion la Timişoara pentru a ajunge el la Bucureşti. În direct la Antena 3, Calimente a explicat episodul întâmplat ieri şi a spus că cei de la Tarom au încercat să mintă şi au inventat alte scuze. Până la urmă lumea şi-ar fi dat seama pentru că Grindeanu ar fi ajuns cu doar câteva minute înainte de decolarea avionului spre Capitală.

Citeşte şi: Un lider PSD recunoaște: 'Nominalizarea prim-ministrului va fi o chestiune greu de făcut'

"Mi-am condus un prieten aseară de la Arad la Timişoara. trebuia să plece cu cursa de 19 20. După o oră mi s-a spus că avionul trebuie să vină de la Constanţa. Patru ore am stat să aşteot. Avionul a stat patru ore să îl aştepte pe grindeanu. Era ocupat cu activităţi politice la Timişoara. Ni s-a spus că e furtună la Constanţa. Totul a fost o miniciună. Avionul l-a aşteptat pe Grindeanu. Erau nervoşi, unii înjurau. Nimeni nu ştia până a plecat avionul. S-a văzut apoi realitatea. Nu era vorba de o furtună. Poveşti de adormit copiii. A apărut Grindeanu şi mi-a spus prietenul. Lumea s-a prins imediat. El nu a aşteptat 4 ore", a spus Calimente la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.