Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii grave la adresa Ucrainei: Au pregătit un atentat

interdictie ucraina

Autorităţile separatiste din estul Ucrainei au anunţat vineri că au arestat mai mulţi agenţi ai serviciilor secrete ucrainene, pe care i-au acuzat că pregăteau un atentat împotriva "preşedintelui autoproclamatei Republici Populare Doneţk", Aleksandr Zaharcenko, informează AFP. "Ne-a parvenit o informaţie conform căreia un atentat împotriva unor înalte personalităţi ale statului, printre care şi eu, era în curs de pregătire", a declarat aşa-zisul "preşedinte" al regiunii separatiste Doneţk, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în acest fief al rebelilor proruşi, conform Agerpres.

 

"Mai multe persoane au fost arestate şi o încărcătură explozibilă a fost interceptată. Ei pregăteau o explozie care mă viza pe mine şi coloana mea de maşini, de Paşti", a precizat Zaharcenko. Toate persoanele arestate sunt, potrivit liderului separatist, "membri activi ai serviciilor de securitate ucrainene" (SBU).

 

La rândul său, aşa-zisul "Minister al securităţii de stat" al republicii autoproclamate Doneţk a precizat că suspecţii arestaţi aveau complici în zonă, care le-au oferit informaţii cu privire la deplasările lui Zaharcenko.

 

Autorităţile ucrainene au negat aceste acuzaţii.

 

"În rândul rebelilor, lupte pentru influenţă au loc în mod constant şi deja în timpul tentativelor de atentat precedente ei au încercat să facă responsabilă partea ucraineană", a declarat Oleksandr Motujianik, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene. "Nu suntem implicaţi în nicio tentativă", a spus el.

 

Ucraina este de doi ani de zile scena unui război în care armata ucraineană luptă împotriva separatiştilor susţinuţi militar de Rusia, potrivit Kievului şi Occidentului, în timp ce Moscova dezminte aceste acuzaţii. De la declanşarea lui, în aprilie 2014, conflictul a făcut deja aproape 9.300 de morţi şi a provocat exodul a peste 1,5 milioane de oameni.

 

În pofida instaurării unui armistiţiu care a permis încetarea aproape totală a luptelor, violenţe mai au încă loc destul de des de-a lungul liniei frontului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.