Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii uluitoare la adresa lui Mircea Dinescu şi Andrei Pleşu: Ar fi agenţi externi

agent secret acoperiti

Dezvăluiri incendiare despre doi dintre cei mai importanţi oameni de cultură din România. Se pare că Mircea Dinescu şi Andrei Pleşu ar fi agenţi externi.

Generalul Aurel Rogojan susține, în cartea sa “Factorul Intern. România în spirala conspirațiilor” că Mircea Dinescu, Andrei Pleșu, foști membri ai Consiliului Național pentru Studiera Arhivelor Securității (CNSAS), și Germina Nagâț, directorul de investigații al CNSAS, sunt informatori ai serviciilor secrete externe. Generalul mai scrie că cei trei au sustras și vândut documente secrete.

Citeşte şi: Cea mai frumoasă vedetă de la Realitatea TV și-a dat demisia

“Mircea Dinescu, membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, a declarat la o masã rotundă organizată de PNȚCD că SRI îi acuză pe unii membri ai Colegiului CNSAS că aduc atingere siguranței naționale. Acuzațiile ar fi fost aduse cu prilejul audierii conducerii SRI de către comisia de anchetă, atunci când directorul serviciului, Alexandru Radu Timofte, referindu-se la cei 11 membri ai Colegiului CNSAS, ar fi afirmat : « Sunt acolo cinci cu care ne înțelegem. Însă printre ceilalți șase sunt unii nesiguri. Avem date despre ei. » Dinescu a recunoscut că nu poate reproduce exact ce a spus directorul SRI, dar că, pe de o parte, Timofte ar fi apreciat calitatea de oameni serioși, patrioți a unor membri ai Colegiului, iar pe de altă parte, s-ar fi arătat îngrijorat de câțiva « nesiguri », oameni asupra cărora planau îndoieli. Am putea completa că unii dintre beneficiarii studierii arhivelor Securității chiar au fost prinși cu « ocaua mare » (serviete, valijoare cu documente xerocopiate) pe la porți străine, neprevăzute de legea deconspirării poliției politice”, a scris generalul Aurel Rogojan în cartea sa. Generalul a subliniat faptul că Mircea Dinescu și Germina Nagâț au format un “cuplu de agenți”, dar și faptul că Mircea Dinescu a efectuat o vizită în Crimeea, vizită care nu se regăsești în documentele CNSAS, însă despre care Traian Băsescu a luat la cunoștință.

Citeşte şi: Liviu Dragnea îi face praf pe liberali: Ce dezvăluiri face şeful PSD

“(...) Probabil din rațiuni de protecție, comanditarii externi au mai redus presiunea solicitărilor asupra acestui cuplu de agenți, activând un altul : Mircea Dinescu-Germina Nagâț. Nagâț este șefa « investigațiilor » CNSAS, recomandată în această slujbă de legăturile din Iați (un nod al rețelei Budapesta-Moscova) și de pedigree, tatăl ei fiind fostul colonel de Securitate Nicolae Chiroiu (nume conspirativ : Ivașcu), transferat la Miliție după trădarea lui Pacepa, în 1978.

În ce-l privește pe « poetul-portofel », un serviciu secret român a documentat faptul că, pe lângã relațiile sale de familie cunoscute, cu o soacră agent URSS, i s-a asigurat și o excursie « instructivă » în Crimeea, via țările baltice, cu puțin timp înainte de momentul loviturii din decembrie 1989. Din păcate pentru adevăr, aceastã informație nu apare în dosarele CNSAS, dar este cunoscutã de președintele României, Traian Băsescu. Să fie informația într-un dosar de interes actual pentru securitatea națională?!

Citeşte şi: Detalii nebune din interiorul PNL: Călin Popescu Tăriceanu spune ce se întâmplă cu liberalii

Potrivit surselor noastre din interiorul CNSAS, Germina Nagăț este foarte activă în realizarea tematicii de cercetare informativă secretă solicitată de aceleași servicii care l-au « brichisit » și pe fostul secretar al Organizației Uniunii Tineretului Comunist din Uniunea Scriitorilor și absolvent al Facultății de ziaristică de la Academia de științe Social-Politice « Ștefan Gheorghiu » de pe lângă CC al PCR. Surse din CNSAS spun că serviciile străine respective i-ar fi plasat Germinei Nagăț și o subordonată mai specială, soția unui cadru de nădejde al « antenei » din România, care să vegheze contrainformativ asupra corectitudinii șefului Direcției Investigații din CNSAS în relaþia de colaborare secretă. Respectiva doamnă este și agent-curier”, se mai arată în cartea “Factorul Intern. România în spirala conspirațiilor”.

Documentul mai prezintă și declarațiile jurnalistului Victor Roncea, care afirmă că Mircea Dinescu și Andrei Pleșu nu ar trebui să facă parte din consiliul CNSAS, acuzându-l pe Mircea Dinescu de legături cu KGB, conform RealitateaTV.

Citeşte şi: Panică maximă în mai multe ambasade ale României: Au fost atacate cibernetic

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.