Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuze fără precedent ale premierului Marii Britanii: Cine l-a ucis pe fostul agent KGB

David Cameron

Fostul agent KGB Aleksandr Litvinenko a fost asasinat la 'comanda unui stat', a afirmat joi premierul britanic David Cameron la Davos, după publicarea raportului unui judecător britanic în care sunt incriminaţi Rusia şi preşedintele rus Vladimir Putin, informează AFP.

'Acest raport confirmă ceea ce noi am crezut dintotdeauna şi ceea ce ultimul guvern laburist credea pe vremea acelui asasinat îngrozitor, adică faptul că el a fost comandat de un stat', a declarat David Cameron din Elveţia pentru posturile de televiziune britanice. 'De aceea, precedentul guvern a decis să-i expulzeze pe diplomaţii ruşi, să emită mandate de arestare şi să refuze să coopereze cu agenţiile de securitate ruse, măsuri care persistă', a mai spus premierul britanic.

'Astăzi, am adăugat (la aceste măsuri) o îngheţare de bunuri şi am solicitat din nou autorităţile judiciare, pentru a vedea ce mai poate fi făcut', a explicat Cameron. Ministrul de interne al Marii Britanii, Theresa May, a anunţat anterior îngheţarea de bunuri a doi presupuşi executanţi ai asasinatului, Andrei Lugovoi şi Dmitri Kovtun. 'Am reacţionat la acest eveniment şocant în urmă cu ani de zile şi astăzi ne întărim acţiunea', a conchis premierul britanic. Potrivit concluziilor enunţate joi de magistratul britanic Robert Owen, preşedintele rus Vladimir Putin a 'aprobat probabil' uciderea opozantului rus Aleksandr Litvinenko la Londra, în 2006, de către doi agenţi ruşi. Diplomaţia rusă şi Kremlinul au denunţat joi această anchetă, considerând-o 'motivată politic' şi lipsită de 'transparenţă'. Acest verdict riscă să reaprindă tensiunile cu Kremlinul, care a negat constant orice implicare în moartea opozantului rus, otrăvit cu poloniu-210, o substanţă radioactivă extrem de toxică şi aproape imposibil de detectat, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.