Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuze GRAVE în SUA: Pentagonul a MUȘAMALIZAT un raport care prezintă o risipă de 125 de miliarde

pentagon

Un studiu al Departamentul american al Apărării în care se propunea reducerea cu 125 de miliarde de dolari a unor costuri administrative a fost muşamalizat de Pentagon, pe motiv că i-ar da Congresului scuza perfectă pentru a reduce şi mai mult cheltuielile destinate apărării, a dezvăluit cotidianul Washington Post, citat de Reuters.

Raportul datează din ianuarie 2015, iar autorii identifică "o soluţie clară" pentru ca Pentagonul să economisească 125 de miliarde de dolari în cinci ani, în special printr-un program de pensionare anticipată, prin limitarea folosirii contractorilor şi prin utilizarea mai eficientă a tehnologiei informaţiei, indică sursa citată.

Citește și: ALERTĂ la metroul din Los Angeles: Amenințare cu BOMBĂ după un telefon venit din străinătate

Studiul a fost realizat de Defense Business Board, un for consultativ compus din directori executivi ai mai multor companii, şi de consultanţi din cadrul firmei McKinsey and C. Exerţii au folosit informaţii legate de costuri şi de personal. A reieşit că Pentagonul foloseşte un sfert din bugetul de 580 de miliarde de dolari pe servicii de contabilitate, resurse umane, logistică şi managementul proprietăţii.

O altă descoperire a fost că Pentagonul are peste un milion de angajaţi care fac muncă de birou, faţă de 1,3 milioane de trupe active. Dintre angajaţii care fac muncă de birou, 298.000 au grad militar, 448.000 sunt civili şi 268.000 sunt contractori.

Studiul a fost comandat de secretarul adjunct al Apărării, Robert Work. Iniţial, Work a considerat că efortul de eficientizare este o prioritate, după care a considerat că documentul şi propunerile pentru a economisi 125 de miliarde de dolar în cinci ani sunt "nerealiste", anunță Agerpres.

O astfel de reducere a costurilor reprezenta o perspectivă atrăgătoare pentru armată, în condiţiile în care bugetul i-a fost redus cu miliarde de dolari în ultimii cinci ani. Însă unii lideri din cadrul Pentagonului s-au temut că dacă iese la iveală "risipa", Congresul sau Casa Albă ar fi tentate să reducă şi mai mult bugetul. Prin urmare, raportul a fost retras de pe pagina online, iar asupra lui s-au instituit restricţii de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.