Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevăratele sondaje din PSD. Cum stă Victor Ponta (surse)

Informatii din PSD puse cap la cap duc catre o situatie alunecoasa in finala prezidentiala. O serie de lideri ai partidului sunt in fierbere. Unii dau ca sigura victoria lui Victor Ponta si nu mai au rabdare pana la alegeri, altii vorbesc despre o competitie extrem de grea din care, daca nu e atent, PSD-ul s-ar putea prabusi.

Stiripesurse.ro va prezinta o compilatie adunata din filialele PSD si din discutii neoficiale cu fosti si actuali coordonatori de campanii electorale. Estimarile celor din PSD pentru turul decisiv al alegerilor prezidentiale, din 16 noiembrie, sunt dupa cum urmeaza:

- Partidul se poate duce in turul doi al alegerilor prezidentiale in circa 4 milioane de voturi. 38% este varianta probabila in acest moment.

- Alesii locali adusi care au migrat in partid pot aduce si ei undeva peste 200.000 de voturi pentru Victor Ponta. Un 2-3% poate fi stors din marele ‘mercato’.

- PSD s-ar mai baza pe circa 80.000 de voturi din partea electoratului PRM, undeva spre 1%

- O mare surpriza s-ar putea sa produca PLR-ul lui Calin Popescu Tariceanu. PSD-istii s-ar bucura ca acesta sa ia spre 5%, dar ca cel mai probabil surpriza va fi negativa, adica 2-3%.

PSD se duce in 46-47%, spun pesedistii.

Pomelnicul de masuri sociale care au fost luate in ultima perioada ajuta la mobilizarea propriului electorat, spun PSD-istii, dar si pentru capturarea unei parti a electoratului PPDD cu un potential de 5%, din care ramane de vazut cat va reusi PSD sa ciupeasca la prezidentiale.

FOARTE IMPORTANT in migratia primarilor este ca cele mai mari lovituri s-au dat in Muntenia, Oltenia si unele judete din Moldova. Cheia aici, ne-au semnalat surse din PSD, este apropierea de Bucuresti: o distanta mai mica de Bucuresti inseamna si o mai mare mobilizare, organizatiile din jurul Capitalei fiind mai interesate de jocurile de palat de la centru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.