Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevăratul obiectiv al comisiei lui Dragnea

stiripesurse.ro
Liviu Dragnea psd

Birourile permanente ale celor două camere, Senat și Camera Deputaților, au aprobat proiectul de hotărâre privind constituirea comisie speciale de anchetă pentru verificarea „aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial".

Miercuri va avea loc votul în plen. Mai mult ca sigur că majoritatea PSD-ALDE va vota favorabil. În mai puțin de o săptămână vom avea comisia și componența acesteia gata. Va începe spectacolul.

Citiți și: Comisia de ANCHETĂ a alegerilor prezidențiale din 2009 a fost înființată: Scandal cu PNL și PMP

Liviu Dragnea știe foarte bine ce s-a întâmplat în acea campanie. Era șeful campaniei lui Mircea Geoană, secretar general al partidului. La prima vedere, am putea crede că scopul acestei comisii este unul politic. Am putea foarte ușor să ne ducem pe panta declarațiilor belicoase și să ne imaginăm că PSD vrea să demonstreze că Băsescu nu a câștigat aceste alegeri.

Președintele PSD știe și el că partidul poate suferi câteva lovituri de pe urma acestei anchete. Dacă toți cei invitați vor vorbi, vom putea afla cum o parte din baronii locali și-au trădat partidul și nu s-au mobilizat, vom afla că existau oameni în staff ul lui Mircea Geoană care vindeau meciul. O parte din liderii social democrați au știut și ei încă de la închiderea urnelor că Geoană a pierdut. A fost un cerc extrem de restrâns care a avut rezultatele exacte de la exit-pol. Dacă ați privi atent imaginea celebră cu Geoană din seara alegerilor, l-ați vedea pe fundal, pe Hrebenciuc care era negru de supărare și zâmbea în colțul gurii doar pentru că era filmat. Imaginile din acea seară sunt extrem de sugestive. Liviu Dragnea era și el în prim plan și de asemenea zâmbea forțat. Au ascuns rezultatul alegerilor, nu i-au spus lui Geoană în primele momente și l-au lăsat să se desfășoare. Mihaela, dragostea mea a ajuns o vorbă memorabilă, țopăiturile liderului social democrat au stârnit amuzamentul tuturor. Ei, greii, aveau informația exactă. Institutul lor de sondaj a avut rezultatul exact. Doar ca un mic detaliu, de la ora 13, Geoană scădea, rezultatele exitului, consemnând exact acest lucru. Dacă până în ora 12 liderul social-democrat conducea cu câteva procente, de la 13 lucrurile s-au schimbat , la urne veneau mai mulți votanți ai lui Băsescu și se vedea și cum scade ecartul între cei doi concurenți. De la 18, se știa aproape exact și care va fi diferența între cei doi. Nu asta este important acum.

Chiar dacă se vor face publice câteva elemente de culoare din acea campanie, chiar dacă vom vedea că în rândul PSD-iștilor au existat oameni care făceau joc dublu, pe Liviu Dragnea nu îl interesează aceste lucruri. Cum nu îl interesează nici dacă Băsescu a câștigat pe bune sau nu. Pe Dragnea îl interesează să obțină o singură declarație de la martorii invocați de Dan Andronic, care să confirme varianta acestuia. Obiectivul șefului PSD este să demonstreze că în seara alegerilor, Kovesi era la masă cu Coldea, Maior și Oprea. Dragnea vrea capul șefei DNA.

Probabil, la această oră, scenariul din capul șefului PSD este următorul: dacă vom dovedi că în seara alegerilor șefii SRI, șefii Parchetului se aflau la aceeași masă, vom putea după aceea, prin trusturile de presă, să creăm impresia că instituțiile au făcut un joc ilegal. Va fi un război la baionetă și se va încerca crearea unei percepții favorabile în societate pentru îndepărtarea șefei DNA.

Nu va conta cu adevărat dacă șefii acelor structuri aveau ce să mai facă la închiderea votului sau nu. Va conta un singur lucru. Dacă au fost sau nu la aceeași masă, în același loc. Va fi de ajuns pentru a începe din nou asaltul la adresa Codruței Kovesi. După cum o singură poză a i-a fost îndeajuns lui Ghiță pentru a-l ataca pe Coldea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.