Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adio, cotă unică! Dragnea explică noul impozit pe gospodărie

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că, în urma introducerii impozitului global pe gospodărie, românii vor fi impozitaţi mai puţin. Dragnea a precizat că noţiunea de gospodărie va fi definită în lege.

"Nimeni nu va plăti mai mult. Se înlocuiesc cele două cote de impozitare - 16% impozit pe salarii şi pe alte activităţi şi cea de 5% pe dividende - se înlocuiesc cu 0% şi 10%, adică toată lumea va plăti mai puţin. Gospodăria înseamnă o sigură persoană adultă, un om care trăieşte singur în gospodărie, sau un grup de persoane care locuiesc sau nu împreună, poate să fie o familie care are copilul student, locuieşte la Bucureşti, de exemplu, dar se gospodăresc împreună, adică şi copilul participă la acest lucru. Deci un singur adult cu venituri proprii, soţ şi soţie sau doi parteneri, soţ şi soţie şi copii aflaţi în întreţinere, fraţi cu soţiile, copiii şi părinţii, soţ, soţie, copiii şi bunici, sunt prinse aproape toate exemplele. Gospodăria va fi definită în lege. Noi acum avem două categorii de venituri: impozabile şi neimpozabile. Veniturile neimpozabile sunt cele din agricultura de subzistenţă care şi acum sunt scutite de impozite, acestea rămân aşa", a spus Dragnea la Antena 3.

Vezi și: Se complică jocurile în PNL: Întâlnire crucială în Ardeal

Vezi şi: Dragnea îl critică pe şeful Armatei după anunţul zilei

El a adăugat că veniturile medicilor vor fi neimpozabile, iar veniturile din dividende, pentru care acum se plăteşte impozit 5%, nu vor mai fi impozitate. Veniturile din piaţa de capital, cele din donaţii şi din moşteniri nu se vor impozita de asemenea. 

"Veniturile impozabile sunt cele salariale, veniturile din PFA, din DDA, veniturile din agricultură peste pragul de neimpozitare, veniturile din chirii, dobânzi şi cedare de bunuri. Pentru aceste venituri impozitul va fi de 10%. De exemplu, avem o gospodărie formată din soţ, soţie şi doi copii minori. Venitul soţului, salariul brut, de 3.000 de lei, al soţiei, salariul brut este 1500 lei, venitul lunar pe gospodărie este de 4.500 de lei, deci anual 54.000 de lei. În programul nostru de guvernare am spus că de la 1 ianuarie 2018 veniturile sub 60.000 de lei vor fi impozitate cu 0. Acum plăteşte impozit această familie 6.311 lei, în 2018 impozitul va fi 0. Va avea în plus 3.200 de lei alocare pentru copii, iar beneficiul gospodăriei va fi de 9.511 lei", a explicat Dragnea. 

El a menţionat că aceste diminuări de impozite nu vor afecta bugetul de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.