Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adjunctul şefului poliţiei din Los Angeles a demisionat în urma unui scandal de rasism

american police

Adjunctul şefului poliţiei din Los Angeles şi-a prezentat duminică demisia după ce a scris remarci rasiste împotriva musulmanilor, persoanelor de culoare, mexicanilor, şi misogine în mesaje de uz intern, a anunţat biroul şerifului din metropola americană, transmite luni AFP, potrivit Agerpres.

Şeriful Jim McDonnell a acceptat demisia adjunctului său, Tom Angel, pentru corespondenţă 'deplasată, neprofesionistă şi îngrijorătoare' schimbată între 2012 şi 2013 cu un al poliţist din oraşul Burbank, în apropiere de Los Angeles. 

Într-unul din mesaje, de pildă, intrat în posesia cotidianului Los Angeles Times, Tom Angel a scris: 'Toată lumea pare să se întrebe de ce musulmanii se aruncă în aer, când răspunsul e evident: fără cotlete de porc, fără femei goale, fără fotbal, mai au şi mai mult de o soacră, nevestele lor miros mai urât decât măgarul (...) şi pe urmă li se spune că după moarte toate se aranjează!'. 

'În pofida eforturilor numeroase pe care le-am depus în ultimul timp pentru a câştiga încrederea populaţiei şi a creşte responsabilitatea şi transparenţa, acest caz ne aminteşte că mai avem de lucru', a declarat şeriful McDonnell într-un comunicat. 

Contactat de Los Angeles Times, Tom Angel, a explicat că nu a avut intenţia să jignească pe nimeni şi că mesajul nu era destinat să fie făcut public. 

Săptămâna trecută, trei poliţişti din San Francisco au fost nevoiţi să demisioneze după ce au fost făcute publice e-mailuri în care îi numeau pe membri unor minorităţi 'barbari şi animale sălbatice'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.