Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrația separatistă de la Tiraspol a decretat mobilizare generală în Transnistria

transnistria

Majoritatea bărbaţilor din Transnistria au primit în ultima luna convocări din partea aşa-numitului Minister al Apărării transnistrean pentru a participa la ceea ce administraţia de la Tiraspol numeşte un exerciţiu de mobilizare generală, preconizat pentru vineri, 17 noiembrie, relatează joi Radio Chişinău, citând Europa Liberă, scrie agerpres.ro

Persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani au primit citaţii personale prin scrisori recomandate, iar cele între 50 şi 60 de ani - invitaţii. Prezenţa la exerciţiu este obligatorie, subliniază Radio Europa Liberă. 

Exerciţii de mobilizare a civililor vor avea loc în toate oraşele şi raioanele din regiunea transnistreană şi se desfăşoară pentru prima dată. Iniţiativa a trezit reacţii de nemulţumire în rândul populaţiei, chiar dacă majoritatea oamenilor evită să comenteze subiectul în public, conform canalelor media menţionate. 

Exerciţiul are loc la ordinul liderului transnistrean Vadim Krasnoselski, în conformitate cu legea privind apărarea, mobilizarea şi pregătirea de mobilizare în Transnistria. 

Portalul de presă transnistrean "Novosti PMR" relatează că "mobilizarea preconizată pentru 17 noiembrie este subiectul cel mai discutat din această perioadă şi a generat "reacţii neunivoce, care merg până la neacceptare şi chiar panică". 

Lansând un apel la calm, aşa-zisul Minister al Apărării transnistrean a anunţat la postul public de televiziune din stânga Nistrului că "exerciţiile privind mobilizarea generală reprezintă un element planificat al apărării civile'. 

Aşa-numitul ministru adjunct al apărării transnistrean, Aleksandr Donikov, a reiterat că "mobilizarea are un caracter paşnic şi că este un element al apărării civile', iar mobilizări de acest gen "se organizează în toate ţările din lume", potrivit acestuia. 

Demnitarul transnistrean a subliniat că unul din obiectivele mobilizării este "minimizarea consecinţelor posibile ale situaţiilor excepţionale". "Pentru a reacţiona eficient şi la timp, conducerea şi instituţiile de forţă trebuie să cunoască informaţia cu privire la resursele umane pe care ar putea miza în caz de necesitate', a spus Aleksandr Donikov, precizând că, până în prezent, administraţia de la Tiraspol nu a reuşit să contabilizeze resursele umane pe care ar putea conta în caz de forţă majoră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.