Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrația Trump dă o lovitură anticorupției din România

DNA

Administrația Trump a luat o decizie care va afecta lupta anticorupție în mai multe țări, inclusiv în România. Statele Unite ale Americii au tăiat fondurile destinate „avertizorilor de integritate” din Europa Centrală şi de Sud- Est, care devoalau actele de corupţie săvârşite de angajaţii companiilor americane sau ale celor listate pe bursele americane, informează romanialibera.ro.

Vezi și: Proiectul mult așteptat de Liviu Dragnea este gata: Guvernul a făcut ANUNȚUL

Vezi și: Achitat de ÎCCJ în dosarul 'Gala Bute', Ion Ariton e REVOLTAT: 'Am fost TÂRÂT în această mocirlă'

Decizia a fost luată de noul preşedinte american Donald Trump, pe 23 ianuarie, la doar câteva zile după preluarea efectivă a mandatului. Potrivit unor surse citate de „România liberă”, în luna mai vor fi tăiate toate fondurile la nivel global.

Unul din dosarele celebre, instrumentate de autorităţile americane şi cele române şi în baza unor informaţii primite de la astfel de avertizori, este „Microsoft”, mai notează sursa citată.

Structura prin care „avertizorii de integritate” („whistle blowers”) sunt recompensaţi pentru că informau autorităţile de la Washington, în legătură cu ilegalităţile săvârşite de companiile sus-menţionate, se numeşte The International Anti-Corruption (IAC) Group. Recompensarea celor care furnizează informaţii relevante, finalizate cu sancţionarea companiilor care încalcă legea, se face prin acordarea unui cuantum de 10% (în unele cazuri speciale chiar de 30%) din amenzile aplicate de statul american acelor firme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.