Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrația Trump spune ce se va întâmpla cu șeful diplomației americane

Time
Rex Tillerson

Şeful diplomaţiei americane Rex Tillerson nu intenţionează să demisioneze, a afirmat marţi Departamentul de Stat, după ce în presă au apărut informaţii despre o eventuală plecare a acestuia din cauza unui presupus dezacord cu Casa Albă, potrivit AFP.

De la preluarea şefiei diplomaţiei americane în februarie, fostul patron al gigantului petrolier ExxonMobil este criticat pentru relativa sa discreţie şi intenţia sa de a reduce cu aproape 30% a bugetului Departamentului de Stat, care numără peste 70.000 de angajaţi la Washington şi încă 250 la post în străinătate.

Citește și: Anunț TERIBIL al Pentagonului: Când ar urma să lanseze Coreea de Nord următoarea rachetă

Într-o conferinţă de presă - care au fost reduse la două pe săptămână în loc de una zilnic - purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, a fost întrebată cu privire la o informaţie difuzată de CNN, potrivit căreia Tillerson ar fi mărturisit apropiaţilor săi că va părăsi funcţia până la sfârşitul anului.

"Este fals. Noi am vorbit cu secretarul de stat. Secretarul de stat a fost foarte clar: el intenţionează să rămână aici, la Departamentul de Stat. Mai avem mult de lucru", a declarat Nauert, conform Agerpres.

Referitor la agenda oficială a şefului diplomaţiei americane, care nu prea a fost văzut în public în ultimele zile, aceeaşi purtătoare de cuvânt a spus că Tillerson şi-a luat "doar puţin timp liber".

"A avut mult de lucru. Tocmai a revenit dintr-un mega-turneu din străinătate", a spus ea, în aluzie la turneul de la începutul lunii iulie în cadrul căruia Tillerson a participat la summitul G20 din Germania şi a vizitat Ucraina, Turcia şi ţări din Golf.

Citește și: Recep Tayyip Erdogan le dă ORDIN musulmanilor: Ce le cere să facă la Ierusalim

Când a revenit din acest turneu la 13 iulie, Rex Tillerson, un inginer texan de 65 de ani, care şi-a petrecut întreaga sa carieră la Exxon, a mărturisit că se simte "obosit". El a recunoscut că atunci când a condus ExxonMobil (2006 -2016) "viaţa lui era mai uşoară", întrucât el era "factorul de decizie finală". În timp ce în calitate de ministru de externe, el trebuie să se ocupe de un proces de decizie fragmentat într-un "guvern american (...) care nu este o organizaţie foarte disciplinată".

Potrivit CNN, care citează surse anonime, Tillerson ar fi din ce în ce mai "frustrat" de interferenţa Casei Albe în procesul de numire a personalului în minister, în contextul în care mai multe posturi de ambasadori, de directori regionali şi de secretari de stat adjuncţi nu au fost ocupate încă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.