Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia Trump cere clarificări judecătorului după suspendarea decretului privind migraţia

US Border patrol
US Border patrol

Guvernul american a solicitat clarificări judecătorului federal care a suspendat temporar noul decret privind imigraţia semnat de preşedintele Donald Trump, afirmând că decizia nu ar trebui să se aplice moratoriului asupra sosirii de refugiaţi, scrie lapresse.ca, relateaza agerpres.

Ministrul federal al justiţiei a depus vineri o cerere pentru a-i solicita judecătorului federal de district Derrick Watson să precizeze că decizia sa nu se referă decât la interzicerea temporară a intrării persoanelor venind din şase ţări a căror populaţie este majoritar musulmană. 

Potrivit judecătorului Watson, interdicţia a intra în SUA se bazează pe "dovezi semnificative şi de netăgăduit de animozitate religioasă". Printre acestea: afirmaţii făcute în campanie de Donald Trump, când s-a pronunţat pentru interzicerea intrării musulmanilor pe teritoriul american. 

Judecătorul a adăugat că noul decret-lege va avea consecinţe nefaste pentru Hawaii, reducând numărul turiştilor care vin să viziteze arhipelagul. 

În solicitarea sa de clarificare, Departamentul Justiţiei încearcă să scoată în evidenţă faptul că solicitanţii au eşuat în a contesta un alt articol al decretului, cel care interzice intrarea în ţară pentru toţi refugiaţii timp de 120 de zile şi reduce la jumătate numărul persoanelor admise în cursul acestui exerciţiu financiar. 

Potrivit avocaţilor federali, această limită nu este stabilită pe o bază religioasă. 

Ministerul federal a mai adăugat că decizia judecătorului Watson nu trebuie să împiedice autorităţile să verifice dacă celelalte ţări furnizează suficiente informaţii despre candidaţii la imigrare. 

Hawaii consideră că decizia judecătorului Watson se aplică articolelor din decret menţionate de avocaţii federali, a declarat un adjunct al procurorului general al statului, Joshua Wisch. "Nu credem că această solicitare este necesară, pentru că ordonanţa curţii este clară. Vom redacta un memoriu pentru a ne opune acesteia", a adăugat el prin e-mail.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.