Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase, contraatac la 'intelectualii lui Băsescu': Tristă viaţa acestor 'elite'

Adrian Năstase le dă o replică celor care au criticat Institutul Cultural Român pentru promovarea unui eveniment de lansare a unei lucrări editată de fostul premier.

Marți, 15 decembrie, la Institutul Cultural Român a avut loc lansarea lucrării "Descriptio Dunabii. Hărțile Dunării în patru secole de cartografie", editată de Adrian Năstase şi publicată împreună cu directorul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi. La evenimentul de lansare a participat şi președintele instituţiei, Radu Boroianu. Asocierea ICR cu Adrian Năstase a fost semnalată de zirul "România liberă" şi, ulterior, criticată de politologul Vladimir Tismăneanu.

Vezi şi: Adrian Năstase, promovat de ICR

Năstase le dă o replică pe blog criticilor, pe care îi numeşte "intelectuali ai lui Băsescu". Fostul premier îi acuză pe aceştia că au participat la jefuirea statului, că sunt interesaţi doar de sinecuri.

"Unii reprezentanti ai „elitei intelectuale” băsiste sunt, in continuare, supărati pe mine din cauza Muzeului hărtilor. Pentru că am donat statului o colectie minunată de aproximativ 1000 de hărti vechi si am creat una din cele mai valoroase institutii cartografice din Europa. Sunt supărati, probabil, si pe ICR pentru că după plecarea lui Patapievici de acolo, nu si-au mai luat „tainul” de călătorii si sinecuri. Apărătorii sistemului mafiot al lui Băsescu preferă insă să se ocupe de ce ceea ce am dat eu statului decât de ce au luat de la stat, prin retrocedări si alte forme de prăduire si de jaf, găstile care le-au asigurat grăuntele. Mi se par extrem de amuzante si criticile formulate in unele ziare – platforme ale „României curate”, finantate din banii dati de români pentru asigurări. Nu stiu dacă a existat si o primă impotriva coruptiei. Mă gândesc că acum jurnalistii respectivi ar fi putut să ia această primă, tinând seama de atitudinea lor deontologică. Tristă viata acestor „elite”,  cărate, ca marfă, cu avionul la Neptun. Vor rămâne in istorie ca „intelectuali ai lui Băsescu”", scrie Adrian Năstase pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.