Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase, CRITICI DURE. Cui dă dreptate fostul premier în conflictul din PSD

Adrian Nastase

Fostul premier Adrian Năstase pare că a ales pe cine susţine în cadrul conflictului din PSD.  Politicianul susţine într-un articol pe blogul personal că "ar fi util pentru PSD ca moţiunea de cenzură să fie adoptată", arătând că o eventuală respingere "ar crea mai multe probleme decât ar rezolva".


"Nu există soluţii foarte bune. Dar, ca să fie foarte clar, punctul meu de vedere este că ar fi util pentru PSD ca moţiunea de cenzură să fie aprobată. Ar trebui să fie luate apoi unele măsuri", a scris Năstase pe blogul său.

În context, fostul premier a afirmat că Sorin Grindeanu ar fi trebuit să demisioneze după decizia Comitetului Executiv Naţional al PSD.

"Cred că Sorin Grindeanu trebuia să-şi dea demisia din funcţia de premier după decizia unanimă a CEx. Chiar dacă el consideră acea decizie nedreaptă. Putea să se bată apoi în interiorul partidului pentru a dovedi că acuzele sunt nejustificate. Soluţia pe care a ales-o este nefericită pentru partid. În definitiv, şi el a fost o vreme membru al CEx şi a participat la alegerea lui Liviu Dragnea ca preşedinte al partidului", a arătat Adrian Năstase.

Citeşte şi: VIDEO - Angela Merkel, PRIMA reacţie la criza politică din România

Fostul premier nu are cuvinte de laudă nici pentru Victor Ponta, despre care spune că nu a procedat corect, în ciuda experienţei politice pe care o are.

"Nici Victor Ponta nu cred că procedează bine. Spre deosebire de Grindeanu, el are mai multă experienţă şi ar trebui să ştie că testul moţiunii de cenzură riscă să afecteze unitatea PSD, într-un moment în care opoziţia se strânge în jurul noului preşedinte al PNL", a adăugat Năstase.

Adrian Năstase şi-a exprimat speranţa că PSD va păstra în continuare guvernarea, iar viitorul premier va fi "o persoană care nu doar că a învăţat programul de guvernare din 'scoarţă-n scoarţă', ci are experienţă politică pentru a putea conduce o echipa guvernamentală, deoarece PSD va trebui recredibilizat prin activitatea guvernamentală eficientă".

"În perspectiva alegerilor prezidenţiale, toţi actorii principali ai acestor evenimente se află în poziţie de inferioritate de imagine faţă de preşedintele Iohannis. În timp ce acesta transmite un mesaj de seriozitate - din perspectiva agendei întâlnirilor externe -, liderii PSD sunt parte a unui conflict greu de înţeles şi acceptat de alegători. Criza actuală nu este doar la nivelul liderilor, ci ea a mers adânc în interiorul organizaţiilor de partid. Pentru a putea continua, PSD trebuie să-şi refacă solidaritatea internă, iar acest lucru ar necesita o reuniune politică amplă, de analiză, la toamnă. Cea mai mare greşeală ar fi continuarea acţiunilor de excludere şi marginalizare a persoanelor/organizaţiilor 'proscrise' din diverse motive. Un partid are nevoie de disciplină şi organizare, dar acestea nu trebuie confundate cu o gestiune a puterii bazată pe frică", a conchis Adrian Năstase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.