Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase lansează un atac la adresa Guvernului Cioloș și Administrației prezidențiale

Adrian Nastase

Fostul prim ministru, Adrian Năstase, lansează un atac  la adresa Guvernului Cioloș și Administrației prezidențiale, cărora le reproșează că nu au invitat la inaugurarea Monumentului „Aripi” desfășurată astăzi și demnitari din guvernele anterioare.

”Mă bucur că astăzi, in sfârsit, este inaugurat, după 18 ani, Monumentul „Aripi”, in memoria celor care s-au jertfit impotriva comunismului.

Monumentul a fost realizat de sculptorul Mihai Buculei, la initiativa fostului presedinte, Emil Constantinescu. Fostul presedinte a dat ideea dar nu a dat si banii, asa incât proiectul a demarat efectiv in 2003, când guvernul pe care l-am condus a aprobat proiectul si a adoptat o hotărâre de guvern (HG nr 76/2003), prin care s-a alocat suma de 13,2 miliarde de lei (aproximativ 350 000 Euro), caracteristicile lucrării fiind precizate in anexa la hotărâre. Imi aduc aminte cu nostalgie de discutiile pe care le-am purtat in legătură cu acest monument cu regretatul Ticu Dumitrescu dar si cu maestrul Buculei.

Deputatul Cristian Rizea, audiat la DNA

Paradoxal, guvernul „comunist” pe care l-am condus a fost cel care a demarat efectiv proiectul monumentului „anticomunist”!

Si guvernul Ciolos, care organizează această festivitate, participă la cheltuieli. In sedinta de guvern de miercuri, guvernul a aprobat suma de 13 500 roni (aproximativ 3000 Euro) – cheltuieli pentru desfăsurarea evenimentului…

Din cauza presiunilor sindicale – bănuiesc – si a nevoii de austeritate, guvernul Ciolos nu si-a putut permite să invite insă si demnitari din guvernele anterioare. Intr-un fel, s-a repetat ceea ce s-a intâmplat la festivitatea de la Deveselu – unde nu au existat suficiente locuri si pentru cei care porniseră proiectul. Acolo a fost, se pare, si decizia ambasadei americane. Aici a fost, probabil, exclusiv, decizia Administratiei prezidentiale si a guvernului Ciolos” scrie Adrian Năstase pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.