Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase recunoaște: 'Sunt multe centre de putere, unele sunt la SRI, SIE, SPP și STS'

Adrian Năstase

Fostul prim-ministru Adrian Năstase, invitat duminică seară la Antena 3, a notat cu 8 activitatea Guvernului Grindeanu, apreciind că ministerele funcţionează "inegal", iar premierul nu are autoritate deplină deoarece "funcţionează între mai multe puncte de putere", însă este evident că acesta începe să aibă o influenţă tot mai puternică.

"Cred că Sorin Grindeanu are o problemă legată de faptul că funcţionează într-un sistem cu mai multe puncte de putere şi de aici unele chestiuni care duc la anumite tensiuni. Este evident că un centru de putere se află la Cotroceni (...), apoi două centre de putere sunt la PSD, unul la partid şi unul la Guvern", a declarat Adrian Năstase.

Citește și: Asta trebuie să faci dacă vrei să trăiești mult: Regulile de respectat

El a mai adăugat că, pe lângă acestea, mai există şi alte "subcentre" de putere la anumite ministere şi servicii de informaţii, cum ar fi ale SRI, SIE, Armată, Justiţie, SPP şi chiar STS, iar, în opinia sa, premierul Grindeanu nu are, la ora actuală, "niciun fel de buton de apăsat pe serviciile de informaţii".

"Eu aş da nota 8 Guvernului Grindeanu pentru că ministerele funcţionează inegal şi nu există o autoritate suficient de clară şi se vede acest lucru. Separarea între preşedintele de partid şi primul ministru duce la faptul că cei care trebuie să execute anumite decizii se uită în două direcţii", a mai spus acesta.

Citește și: STUDIU Simpla atingere a unor obiecte contaminate cu fum de țigară e DĂUNĂTOARE pentru copii

Adrian Năstase a remarcat, printre altele, că lucrurile "se mişcă foarte slab" în domeniul Justiţiei, deşi ministrul Tudorel Toader este un jurist foarte bun, şi crede că Guvernul ar trebui să aibă curajul să îşi asume în Parlament anumite legi importante, cum ar fi, spre exemplu, Legea salarizării unitare.

Fostul premier a mai afirmat că, în prezent, beneficiază de "o poziţie specială" în PSD, că se bucură de un anumit respect în interiorul partidului, iar afirmaţiile sale au un scop constructiv şi nicidecum de a face rău formaţiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.