Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase, replică pentru Alina Gorghiu. Fostul premier, dezamăgit şi de PSD

nastase junker

Pe 25 aprilie 2015 s-au împlinit 10 ani de la semnarea Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană. După două zile, fostul premierul Adrian Năstase rememorează evenimentele de la începutul anilor 2000 şi face două remarci pornind de la o afirmaţie a Alinei Gorghiu, copreşedintele PNL.

"Mi-a atras atentia comunicatul dnei Alina Gorghiu, in care se spune: „S-au implinit zece ani de când, sub un guvern PNL-PD-UDMR, România a semnat Tratatul de aderare la Uniunea Europeană”. Pentru rigoare, dna Gorghiu ar fi trebuit să mentioneze si PUR/PC alături de PNL, PD si UDMR, pentru că tocmai fusese realizată „solutia imorală”", scrie Adrian Năstase pe blog.

Vezi şi: Felicitări pentru România din partea președintelui CE, Jean-Claude Juncker

Fostul premier se arată uşor dezamăgit şi de PSD, partid care nu a scos suficient în evidenţă meritele Guvernului Năstase. "Pe de altă parte, m-ar fi bucurat ca PSD să amintească faptul că negocierile pentru aderare au fost finalizate in 17 decembrie 2004, in plină campanie prezidentială, de către guvernul pe care l-am condus si că semnarea textului Tratatului, in 25 aprilie 2005, in Luxemburg – deci după 4 luni – a fost mai curând o chestiune de protocol. Evident că, atunci, nici presedintele, nici premierul nu au considerat că trebuie să fie invitati, la ceremonia de semnare, si reprezentantii guvernului care dusese greul negocierilor. Mi s-a părut insă că si acum pare mai important pixul cu care s-a semnat Tratatul decât efortul de ani de zile al echipei de guvernare a PSD", mai scrie Năstase.

Vezi şi: Iohannis, la 10 ani de la semnare Tratatului de aderare la UE: Sunt inca procese nefinalizate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.