Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Papahagi: Casa Regală a fost confiscată de securiști

Adrian Papahagi

Adrian Papahagi a lansat un atac dur la adresa Casei Regale, spunând că aceasta a fost confiscată de securiști și că nu mai reprezintă nimic pentru România.

"După cum spuneam, când mă înjurau monarhiștii: Casa Regală a fost confiscată de securiști. A fost infiltrată, anexată, compromisă simbolic. Această familie regală nu mai reprezintă nimic pentru România de când a acceptat mezalianța cu Duda, de când a cedat în fața lui Iliescu pentru niște restituiri, de când i-a cultivat pe Voiculescu, Antonescu și Ponta, de când a luat partea USL și a credibilizat revoluția borfașilor", a scris Adrian Papahagi pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: ȘOCANT Regele Mihai, sfătuit de generali din servicii/ video

El a adăugat că ideea monarhică a fost compromisă pentru o bucată lungă de vreme.

"Ca medievist și conservator, sunt monarhist în sufletul meu. Consider monarhia mai legitimă, mai încărcată simbolic, mai legată de sacru, mai valorizantă pentru națiune și chiar mai puțin costisitoare decât republica. Mi-ar fi plăcut ca România să rămână monarhie. Dar acum ideea monarhică a fost compromisă pentru o lungă bucată e vreme. Am o teorie, care s-ar putea să fie pură speculație sau nu. Securiștii au ținut ideea monarhică în viață ca alternativă de avarie. I-a speriat Băsescu și ideea că ar mai putea avea încă 10 ani de-a face cu un președinte jucător, care să-i împiedice să conducă singuri țara. N-a fost cazul, au un președinte de formă. Acum pot clasa dosarul monarhic și pot pregăti o republică parlamentară, cu președinte decorativ. În ce privește monarhia, cu Nicolae eliminat și Regele la sfârșitul vieții, mai rămâne doar prințișorul de operetă Duda. Căruia băieții îi vor finanța luxul, ca mulțumire pentru compromiterea definitivă a acestei Case Regale", a spus Papahagi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.