Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Severin, ieșire VIRULENTĂ din spatele gratiilor: Victor Ponta m-a 'TRĂDAT'

inquamphotos.com / Octav Ganea
adrian severin

Adrian Severin povestește în exclusivitate, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei despre relația cu fostul premier Victor Viorel Ponta. Acesta spune că l-a asimilat pe Victor Ponta cu un suflu nou în PSD de la acea oră, dar că a fost foarte dezamăgit de felul în care acesta a înțeles să facă politică, Ponta mergând pe ”întâlnirile în vie” și făcând din viața sa particulară o combinație fatidică pentru un politician, ”cumetriile de carieră”. Pe de altă parte, Adrian Severin povestește despre faptul că a fost ”trădat” de Victor Ponta.

Procurorii anticorupție au făcut PRĂPĂD în Guvernul Moldovei: Ce condamnări riscă vinovații

Un avocat celebru sare în apărarea lui Gigi Becali: 'Nu poate face sindicatul plângere penală pentru ultraj'

Când Adrian Năstase l-a adus în PSD, l-a proptit direct in fruntea organizației de tineret. Mie, mi-a fost simpatic, vedeam in el un suflu nou. (...) Relațiile noastre s-au răcit și mai tare atunci când Daciana Sârbu a devenit europarlamentar și când împreună cu Cătălin Ivan și Corina Crețu au încercat să obțină controlul asupra delegației PSD la PE, oferind în schimbul sprijinului pe care ei ar fi urmat să îl primescă din partea președintelui Grupuli Socialist, Martin Schulz, sprijin pentru candidatul acestuia la succesiunea sa, împotriva mea. Eu aveam șanse să obțin conducerea respectivului grup cu susținerea delagațiilor din noile state membre, a delegațiilor din statele  latine și ale celor nordice, la care se adăugaseră și europarlamentarii din alte țări. Secretariatul Partidului Socialiștilor Europeni, revoltat de mașinațiunile celor trei, mi-a trimis copia unei corespondențe între Corina Crețu și Președintele PE în care aceasta îi cerea să mă înlăture din conducerea acestui partid, al cărui vicepreședinte eram, făcând referire la discuții purtate în acest sens și decizii luate împreună cu Victor Ponta și Martin Schulz. Abia atunci am înțeles de ce ori de câte ori propuneam biroului permanent al PSD să ne stabilim ca țină ocuparea locului de Președinte al Grupului Socialist din PE, ceea ce reprezenta o trambulină tradițională către poziția de Președinte al PE, fapt, desigur, de interes pentru România, Victor Ponta se opunea, amînând hotărârea. Le-am arătat corespondența cu pricina lui Schulz și Ponta care au rămas trăzniți, vazându-se deconspirați. Au promis că lucrurile se vor opri și m-au rugat să nu fac public scandalul, ceea ce am și făcut. La scurt timp, a izbucnit scandalul cu așa-zisul lobby făcut de mine pentru o firmă inexistentă sub acoperire la care lucraseră doi ziariști de la ziarul de scandal The Sunday Times. Martin Schulz și Victor Ponta au găsit prilejul pentru a scăpa definitiv de mine. În înțelegerea cu Schulz, după cum chiar public a lăsat să se înțeleagă, Ponta mi-a cerut demisia. I-am promis că i-o dau dacă este de acord să o fac publică la o conferință de presă comună, în cadrul căreia el să declare că are încredere în nevinovăția mea și cere instituțiilor statului să analizeze rapid și corect.  A refuzat. Pe atunci nu știam că se întâlnea prin vii cu Codruța Kovesi și cu Coldea și cu alții ca ei și că prin Elena Udrea dar și prin nefastul ”grup de la Cluj” negociază cu Președintele Băsescu prin spatele partidului. În aceste condiții a cerut organizației PSD Bucureti să mă excludă din partid.”, a declarat Adrian Severin.

Fostul europarlamentar se află în spatele gratiilor fiind închis, pentru patru ani, sub acuzația de frafic de influență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.