Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adriana Săftoiu, despre șansele lui Ludovic Orban: Problema este una strict aritmetică

adriana saftoiu

Prim-vicepreședintele PNL, Adriana Săftoiu, fost consilier prezidențial, a declarat, vineri seară, la Realitatea TV, că Ludovic Orban, propunerea liberalilor pentru Primăria Capitalei, "este un adversar puternic pentru PSD", însă problema intervine la nivel aritmetic, în condițiile în care pe partea dreaptă "se împart multe procente cu mulți candidați", iar "PSD nu are un rival pe același tronson".

"Nu este vorba că nu m-ar fi interesat (n.r - candidatura la Primăria Capitalei). Îmi recunosc limitele și nu sunt sigură că sunt un profil administrativ.  Suntem în fața unei decizii luate de partid și, în mod evident, pe domnul Orban îl recomandă multe lucruri. Are experiență politică, administrativă. Este foarte important să fii determinat și să îți dorești foarte tare să ajungi în acel loc pentru care candidezi, să ai tu încredere în tine", a declarat Săftoiu.

Citește și: Mihai Gâdea trăiește pe picior mare

În acest context, Săftoiu a punctat că alegerile locale, de anul acesta, desfășurate într-un singur tur sunt riscante. 

"Nu spun că independenții nu ar avea șanse, dar trebuie să fim realiști. Li s-a diminuat considerabil pentru că votul pe partea stângă e doar înspre PSD (...) Din cauza acestui vot într-un singur tur, PSD nu are un rival pe același tronson, în timp ce pe partea dreaptă suntem mult mai mulți", a explicat fostul consilier prezidențial.

În ceea ce privește propunerea liberalilor pentru Primăria Capitalei, Săftoiu a afirmat că Ludovic Orban are experiența necesară pentru asumarea acestei candidaturi.

Citește și: Asta e cea mai periculoasă poziție sexuală pentru bărbați

"Este un rival foarte puternic și un adversar puternic pentru PSD. Problema este una strict aritmetică. Pierzi o candidatură și la o diferență de un procent și dacă numărăm tot ce avem pe partea dreaptă, se adună multe procente sau se împart multe procente cu mulți candidați. Din punct de vedere aritmetic e greu, ceea ce nu înseamnă că e imposibil. Electoratul trebuie să lase deoparte emoția și să aleagă ca și cum ar fi vot în două tururi", a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

Citește și: Greșeala pe care o fac femeile înainte și după sex

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.