Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adriana Săftoiu îl lasă mască pe Traian Băsescu: Noi dezvăluiri făcute la PRO TV

basescu udrea

Invitata la “Dupa 20 de ani” de la PRO TV, Adriana Saftoiu, fost consilier prezidential si pentru mult timp unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai lui Traian Basescu a vorbit despre modul controversat in care acesta a promovat-o pe Elena Udrea.

Citește și: Adriana Săftoiu: Cum 'abuza' Traian Băsescu de Serviciile Secrete și cum era 'abuzat'

„Elena Udrea a fost alegerea presedintelui”, spune Adriana Saftoiu, si o surpriza totala pentru ceilalti consilieri ai sefului statului. Autoarea „Cronica de Cotroceni” spune ca in acel moment, Udrea avea o mare problema pe partea de imagine, din cauza sotului ei, pe care in trecut Basescu il atacase in repetate randuri.

Citește și: Rusia lovește dur în România: A declarat indezirabile 5 personalități / DOCUMENT

„Presedintele Romaniei din 2005, care a fost unul dintre cei mai puternici opozanti ai PSD in 2000-2004, a avut nenumarate conferinte de presa unde vorbea despre mafia lui Adrian Nastase – erau Bittner, Petrache si Cocos si era intotdeauna un al patrulea, Gabriel Oprea. Din dscursurile noastre din 2002-2003 numele acestea erau nelipsite. Sigur ca domnul Cocos dispare din discurs usor-usor la inceputul lui 2004. Intre timp, doamna Udrea devine consilier PNL la Primaria Capitalei. Dar memoria presei e selectiva, alege exact ce ii trebuie cand ii trebuie. Eram sigur ca atunci cand o vom anunta pe Elena Udrea va aparea aceasta discutie privind faptul ca e sotia domnului Cocos, asa s-a si intamplat dar a fost asumat de catre presedinte”, spune Adriana Saftoiu.

Citește și: Omar Hayssam spune totul despre relația sa cu Băsescu: Am avut o înțelegere

Fostul consilier prezidential a vorbit si despre atmosfera „toxica” de la Cotroceni. „Era o tensiune, presedintele ne suspecta ca n-o integram. Eu una, mai devreme decat publicul, am inteles foarte repede ca Elena Udrea era proiectul politic al presedintelui. Tristetea era ca n-o spunea, asumat. Daca o spunea in 2005 asa cum a facut-o in al doilea mandat, am fi inteles mai bine ce aveam noi de facut acolo. Dar era un permanent repros ca nu reusim sa o integram.”

Citește și: Germania îl refuză ca ambasador pe Emil Hurezeanu?

Concluzia Adrianei Saftoiu: „Cum spun in carte, cred ca doamna Udrea, desi nu e de acord cu mine, a avut un ghinion ca l-a avut consultant pe Traian Basescu. Eu cred ca am fi reusit sa ne integram mult mai bine daca nu ar fi intervenit spiritul, temperamentul lui Traian Basescu.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.