Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adriana Săftoiu revine cu noi detalii despre Traian Băsescu: ”A avut 10 ani la dispoziție”

saftoiu basescu

Prim-vicepreședintele PNL, Adriana Săftoiu, a declarat că regretă faptul că fostul președinte, Traian Băsescu, a spus abia după finalizarea celui de-al doilea mandat la Cotroceni că serviciile secrete au prea multă putere în România, adăugând că a avut zece ani la dispoziție să transmită acest avertisment.

"Dați-mi voie să vă reamintesc o propoziție importantă a președintelui, pe care a făcut-o, din păcate, după terminarea mandatului când a zis că serviciile au prea multă putere. Sunt de acord. Regretul meu vine din faptul că a avut zece ani la dispoziție să o facă", a spus Săftoiu, întrebată cum vede faptul că CCR a declarat neconstituţional un articol din Codul de Procedură Penală, care reglementează supravegherea tehnică de către alte organe specializate ale statului.

Citește și: Surpriză: Cu ce personaj important s-a iubit senatoarea PNL Doina Tudor, reținută de DNA

În acest context, prim-vicepreședintele PNL a punctat că "orice țară din lume are nevoie de un serviciu puternic", însă sesizarea CCR, în acest caz, privind declararea interceptărilor făcute de servicii drept neconstituționale indică ceva.

"Atât SRI, SIE și toate celelalte trebuie să fie puternice. Există, însă, clar abuzuri și când Curtea declară neconstituțional trebuie să fie ceva acolo. Pe de altă parte, mi se pare grav să vii să spui că vei modifica printr-o OUG legea respectivă. Se cam bat cap în cap declarațiile acestea cu declarația premierului care spunea că nu va adopta o OUG prin care să schimbe o lege politică. Trebuie să fim foarte atenți. Am fi avut nevoie de o comisie parlamentară puternică și care să nu fie atât de înfricoșată că trebuie să se ocupe de activitatea serviciilor secrete. Dacă se fac abuzuri, inclusiv serviciile secrete trebuie să înceteze să facă abuzuri", a adăugat Săftoiu la Realitatea TV.

Citește și: Google face revoluție: Lansează propriul Whatsapp

Întrebată de ce consideră că există această frică din partea comisiei parlamentare care ar trebui să se ocupe de activitatea SRI, prim-vicepreședintele PNL a rememorat modul în care comisia a acționat în urma unor acuze aruncate în spațiul public de către Elena Udrea la adresa SRI.

"Îmi amintesc că actuala comisie parlamentară a zis să își facă prima dată o anchetă SRI, să prezinte rezultatele în comisie și după și comisia... e anapoda! O comisie atunci când are de făcut o anchetă o face, nu punând instituția respectivă să își facă propria anchetă și să își însușească concluziile (...) Orice țară are nevoie de un serviciu de informații intern și extern puternic, dar asta nu înseamnă că sub această premisă, principiu democratic nu trebuie să fim atenți dacă nu se fac abuzuri", a mai spus Săftoiu.

Citește și: VIDEO ȘOCANT Șoferul unui tir calcă un om, se dă jos și îl lasă pe o bordură

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.