Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroportul din Kuala Lumpur a fost declarat sigur, după moartea lui Kim Jong-Nam

www.dailymail.co.uk
Kim Jong Nam

Autorităţile malaeziene au declarat duminică în afara oricărui pericol terminalul aeroportului din Kuala Lumpur unde a fost asasinat fratele vitreg al liderului nord-coreean cu un agent neurotoxic foarte puternic, relatează AFP, citează Agerpres

Membri ai apărării civile îmbrăcaţi în salopete de protecţie albe au cercetat amănunţit toată noaptea de sâmbătă spre duminică terminalul respectiv, după dezvăluirile autorităţilor malaeziene cu privire la agentul utilizat pentru spectaculoasa asasinare a lui Kim Jong-Nam la 13 februarie.

ALERTĂ în sănătate: O țară din UE acuză România pentru explozia cazurilor de rujeolă


Potrivit rezultatelor unei analize toxicologice preliminare, acesta a fost victima gazului VX - o versiune mai letală a gazului sarin clasat ca armă de distrugere în masă - incolor, inodor şi extrem de toxic. Cele două femei suspectate că i-au administrat gazul susţin că au fost înşelate. 

Poliţia a închis o mare parte a holului pentru plecări al terminalului 2 al aeroportului internaţional pentru a permite agenţilor apărării civile să caute urme ale acestui agent neurotoxic. 

Ulterior, autorităţile au declarat că zona este sigură şi că nu a fost găsit nimic deosebit. 

Pe imaginile camerelor de supraveghere video care au ajuns la presă, se poate vedea cum Kim Jong-Nam este abordat din spate de două femei dintre care una este posibil să îl stropească pe faţă. Fratele vitreg al lui Kim Jong-Un a fost dus apoi la clinica aeroportului înainte de a deceda în timp ce era transferat la spital.

România s-a 'CUTREMURAT' în această dimineață


"Poliţia a izolat trei zone: scena atacului, toaletele unde cele două suspecte s-au spălat pe mâini şi drumul urmat până la clinica aeroportului. Cordonul de poliţie a fost ridicat" din cele trei zone, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. 

Una dintre suspecte, Siti Aisyah, o indoneziană de 25 de ani, a povestit că a primit echivalentul a 90 de dolari pentru a lua parte la ce a crezut că este o emisiune de televiziune de tip camera ascunsă, potrivit unui înalt diplomat citat de presă. 

Cealaltă femeie, Doan Thi Huong, o vietnameză de 28 de ani, a povestit autorităţilor vietnameze că a căzut în capcană, şi ea crezând că este un video gag. 

Un nord-coreean a fost, de asemenea, arestat în cadrul anchetei asupra acestui asasinat şi se află în arest preventiv. 

Poliţia mai suspectează patru nord-coreeni care au fugit din Malaezia la Phenian în ziua crimei şi doreşte să interogheze alţi trei, printre care un diplomat la Kuala Lumpur. 

De la începutul acestei afaceri demne de un roman de spionaj, Coreea de Sud a acuzat Nordul comunist, citând un "ordin permanent" al liderului Kim Jong-Un pentru eliminarea fratelui său vitreg, critic al unui regim dintre cele mai ermetice din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.