Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afaceri de milioane ale foştilor membri ABBA

abba

Trupa suedeză ABBA s-a reunit pentru o seară, la 20 ianuarie, însă doar pentru a-şi saluta admiratorii care au venit să asiste la inaugurarea noului lor restaurant tematic "Mamma Mia. The Party" în capitala suedeză, Stockholm, relatează online ABC.

În spatele proiectului se află Björn Ulvaeus, unul dintre foştii componenţi care continuă să menţină vie flacăra legendarei trupe care a câştigat în 1974 concursul Eurovision cu cântecul "Waterloo". ABBA a fost de la acel succes o maşină de făcut bani, în asemenea măsură încât a ajuns să rivalizeze, la sfârşitul anilor 70, cu compania constructoare de maşini Volvo, unul dintre cei mai mari exportatori din Suedia. Musicalul şi filmul "Mamma Mia au fost o mină de aur pentru cei doi foşti componenţi ai trupei, Benny Andersson şi Björn Ulvaeus, care au avut rolul de producători. De la premiera la teatrul Prince Edward din Londra, în aprilie 1999, s-au făcut numeroase versiuni ale acestui musical. În 16 limbi diferite, s-au realizat 49 de producţii în întreaga lume, din Rusia până în China, iar musicalul a fost văzut de aproape 60 de milioane de spectatori. Filmul, în care au jucat printre alţii Pierce Brosnan şi Merryl Streep, a fost considerat cel mai răsunător musical ecranizat din istorie cu încasări de 550 de milioane de euro.

Succesul ABBA continuă prin urmare şi după 40 de ani iar vânzarea albumelor trupei a depăşit 3 milioane şi jumătate de euro din drepturi de autor. Noul restaurant-spectacol inaugurat săptămâna trecută la Stockholm va spori şi mai mult averea lui Björn Ulvaeus, estimată la circa 150 de milioane de euro şi ale cărui investiţii sunt diversificate în restaurante, hoteluri, proprietăţi imobiliare, o echipă de fotbal, o marcă de vodkă, parfumuri şi modă. Nici ceilalţi membri ai trupei nu se lasă mai prejos. Potrivit mass-media, Benny Andersson are o avere de 100 de milioane de euro, Anni-Frid Lyngstad, care a moştenit un castel şi un titlu nobiliar de la cel de-al doilea soţ Heinrich Ruzzo, prinţ de Reuss de Plauen, trăieşte dintr-o rentă considerabilă la Zermatt, Elveţia, cu noul ei logodnic, vicontele de Hambleden, şi îşi dedică cauzele de binefacere, mai ales cele legate de mediu şi de prevenire a dependenţei de droguri. Agnetha Fältskog este cea mai "săracă" dintre foştii membri cu o avere, potrivit publicaţiei "The Richest", care depăşeşte 80 de milioane de euro.

Tyrol, unul dintre cele mai vechi restaurante din Stockholm, situat în parcul de atracţii Gröna Lund, a fost transformat în tavernă grecească, "Nikos Taverna", cu miros de măsline şi decoruri în alb-albastru unde clienţii plătesc 150 de euro pentru cinci feluri de mâncare şi spectacol inclus. "Am văzut lumea încântată la primele acorduri ale piesei ''Mamma Mia'' şi cum se ridica în picioare şi dansa printre mese. Acest lucru am vrut să recreeze cu ''Mamma Mia. The Party'', a explicat Björn Ulvaeus la prezentarea proiectului său.

Este vorba de un spectacol în care clienţi, chelneri, muzicieni şi cântăreţi participă la o mare petrecere în stil grecesc în care timp de câteva ore pot uita de iarna scandinavă şi se pot simţi la malul mării Egee, în insula Skopelos unde a fost turnat filmul "Mamma Mia!". Dialogurile sunt în suedeză, deşi cântecele sunt interpretate în engleză. Echipa lucrează deja la o nouă versiune în engleză care va fi lansată în mai şi care va coincide cu concursul Eurovision care anul acesta se desfăşoară la Stockholm şi care va atrage mulţi turişti în oraş. Este greu să vorbeşti de Eurovision fără să aminteşti de ABBA. Există pachete promoţionale puse în vânzare la 500 de euro care includ o noapte la hotelul Pop Star, o vizită la muzeul ABBA şi o intrare la gala finală a celebrului concurs. Cina la taverna Nikos face de asemenea parte din turul fanilor ABBA, deşi toate cele 450 de locuri sunt deja ocupate pentru două dintre cele cinci seri ale concursului Eurovision. Cei mai aventurieri pot face şi o excursie pe insula Viggsö, unde Benny Andersson şi Björn Ulvaeus au compus câteva din piesele celebre ale trupei, precum "Fernando" sau "Dancing Queen", conform celor de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.