Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afaceri de milioane de euro pentru Mircea Geoană: ”Mihaela, dragostea mea!”, pionul principal

MIRCEA GEOANA - EXIT POLL

Senatorul Mircea Geoană s-a remarcat ca unul dintre oamenii politici fără probleme cu legea și s-a consacrat drept un om care lucrează în interesul comunității. Prin intermediul ONG-urilor pe care le conduce, alături de soția sa, Mihaela Geoană, fostul lider al PSD a mișcat însă milioane de euro.

Mircea Geoana a ajuns sa conduca impreuna cu sotia, iar uneori chiar si cu soacra, Margareta Costea, nu mai putin de 15 fundatii si asociatii ce traiesc din donatiile oferite de diverse firme. In schimbul banilor ce tranziteaza cele 15 fundatii si asociatii, familia Geoana promoveaza “dezvoltarea economica armonioasa a Romaniei”, “democratia si valorile autentice”, educarea tinerilor cu varste cuprinse intre 6 si 24 ani “in spiritul principiilor moralei crestine si a traditiilor nationale”.

content-image

In 2001, cand detinea functia de ministru de externe al Romaniei, Mircea Geoana a fost cooptat ca membru fondator al Fundatiei Tigreus.  Finantata de  Guvernul SUA, prin Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID), cu scopul de a sprijini si stimula colaborarea firmelor IT romanesti cu cele din SUA. Tigraeus a fost, probabil, singura fundatie in care Geoana nu a urmarit vreun avantaj politic sau de alta natura, informează Național.

Pe valul campaniei de aderare la NATO, Mircea Geoana a devenit, in anul 2002, membru si vicepresedinte al Asociatiei Casa N.A.T.O. Creata de fatada, chipurile sa promoveze in interiorul Romaniei valorile NATO, desi majoritatea covarsitoare a populatiei dorea oricum aderarea la organismul nord-atlantic, asociatia a adunat, la gramada, ca intemeietori, nume grele din PSD si din societatea civila de la acea vreme. Impreuna cu Geoana, s-au declarat membri fondatori Adrian Nastase, George Maior, Simona Miculescu, Serban Mihailescu, Gabriel Oprea, Ioan Mircea Pascu, Victor Ponta, Cristian Parvulescu si Radu (Duda) de Hohenzollern.

Desi majoritatea celor enumerati se aflau atunci la putere, deci detineau toate parghiile pentru a derula programe guvernamentale de promovare a valorilor NATO in randul populatiei, daca acest lucru chiar lipsea, s-a preferat atunci infiintarea unui ONG care a beneficiat apoi de finantari de 30 de miliarde de lei vechi.

content-image

Dupa acelasi tipar, un an mai tarziu, in 2003, Mircea Geoana avea sa fie numit vicepresedinte si la Asociatia de Drept International si Relatii Internationale. Creata sub semnatura premierului de atunci, Adrian Nastase, care isi arogase si titlul de presedinte al fundatiei, Asociatia de Drept International si Relatii Internationale a strans laolalta o masa eterogena de personaje guvernamentale, din societatea civila si mass-media care aveau prea putin de a face cu cercetarea principiilor dreptului international, precum Dan Berindei sau Emil Hurezeanu.

Perla coroanei ONG-istului Geoana o reprezinta insa calitatea acestuia de presedinte al Asociatiei Institutul Aspen Romania. Fondat in anul 2006 de mari companii romanesti dupa modelul occidental, Institutul Aspen Romania il are de la infiintare pe Geoana presedinte. Iar din aceasta calitate mult-ravnita de presedinte, acesta dispune de donatiile Raiffeisen Bank, Altex, Unilever, Mobexpert, McCann-Erickson, GlaxoSmithKline, Veolia si BRD de circa 500.000 de euro anual pentru a “promova si extinde dialogul deschis, echidistant si nepartinic”. 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.