Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afaceriștii cer Curții de Conturi un control la legile ce urmează a fi votate în Parlament

gandul.info
vot parlament

Anul electoral 2016 reprezintă un motiv de îngrijorare maximă pentru mediul de afaceri din România. ”Oamenii politici, indiferent de partidul din care fac parte sunt tentați în a promova diverse măsuri cu impact bugetar, impact care poate genera instabilitate economică, chiar în condițiile în care aceste masuri reprezintă o prioritate a unei comunități sau grup de interese.”, asta susține AOAR,  Asociația Oamenilor de Afaceri.

Afaceriștii cer un control al legilor ce urmează să fie votate în Parlament și al impactului bugetar al acestora, temându-se că politicienii vor cădea pe panta populismului.

Citește și: A arătat tot la piscină: Vedeta care a renunțat la haine, în București / FOTO HOT

”Rectificarea bugetară din ugust 2016 a reprezentat în esență o creștere majoră a cheltuielilor de natură socială, urmare a bugetării unor reglementări diverse, impuse de Parlament.

Asociația Oamenilor de Afaceri (AOAR) constată că într-o Uniune Europeană preocupată de creșterea competitivității economice, ca bază pentru stabilitatea economică și socială, în condițiile geopolitice dificile, Guvernul și partidele politice din România se limitează la a accepta realitatea periculoasă a unei creșteri economice de cca. 4%, generată de o creștere majoră a consumului susținut nu de producție, ci de importuri.

Citește și: GOL PUȘCĂ Așa a fost fotografiat unul dintre cei mai doriți bărbați ai planetei / FOTO

AOAR cere public Curții de Conturi și Consiliului Fiscal să analizeze în regim de urgență toate inițiativele parlamentare ce vor fi luate în discuție începând cu 1 septembrie 2016, urmând a comunica public impactul bugetar al acestora astfel încât, opinia publică să poată cenzura populismul economic, fără acoperire în realitățile performanțelor reale ale României.

În mod similar, cerem public examinarea de către Curtea de Conturi și Consiliul Fiscal a tuturor măsurilor cu caracter economic și social pe care partidele politice le vor include în programele lor de campanie electorală. Solicităm formularea de rapoarte publice de evaluare a programelor economice ale partidelor politice și prezentarea lor oficial, până la data de 15 octombrie 2016.

Citește și: Unul dintre cei mai apreciați artiști spune că se tratează de dependență sexuală

AOAR susține ferm necesitatea unei informări corecte și neutre a societății și în primul rând a mediului de afaceri, cu privire la viitoarele politici economice, pentru a permite companiilor să adopte strategii de dezvoltare adecvate.

Romania Competitivă este garantată de o economie performantă și nu de bune intenții fără acoperire financiară sau care să genereze noi taxe și impozite.”, se arată într-un comunicat AOAR.

Citește și: OBSEDAT SEXUAL Filmează sub fustele femeilor în supermarket / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.