Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afacerile premierului Benjamin Netanyahu, în vizorul procurorului general

Benjamin Netanyahu

Procurorul general al Israelului, Avichai Mandelblit, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că a ordonat "examinarea" unei afaceri neprecizate implicându-l pe premierul Benjamin Netanyahu, după mai multe săptămâni de zvonuri şi speculaţii în presă, potrivit AFP. 

"După ce a primit informaţii referitoare, printre alţii, la prim-ministru", procurorul general s-a întâlnit cu responsabili din cadrul poliţiei şi justiţiei, apoi "a ordonat examinarea chestiunii", a informat Ministerul Justiţiei într-un comunicat, notează agerpres.ro

"Subliniem că este vorba despre o examinare, şi nu despre o anchetă penală" care îl priveşte pe premier, a precizat comunicatul.

VIDEO Portugalia a EXPLODAT. Sute de mii de oameni în stradă după câștigarea EURO 2016

ANUNŢ OFICIAL: Două mari companii auto vor să vină în România


Ministerul Justiţiei nu a oferit mai multe detalii legate de motivele acestui demers, însă presa a speculat că este vorba despre un transfer de bani. 

"Ca în toate afacerile precedente" care l-au vizat pe premier, "nu se va găsi nimic - pentru că nu este nimic", a reacţionat un purtător de cuvânt al lui Benjamin Netanyahu. 

Prim-ministrul a recunoscut recent că a primit bani de la omul de afaceri francez Arnaud Mimran care a fost condamnat joi la opt ani de închisoare pentru o escrocherie legată de taxa carbon în valoare de 283 de milioane de euro. 

În mai, un raport critic al Curţii de Conturi a denunţat călătoriile cu avionul efectuate de Benjamin Netanyahu şi familia acestuia în perioada în care a ocupat funcţia de ministru al finanţelor, între 2003 şi 2005, atrăgând atenţia asupra unui posibil conflict de interese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.